محمد حلاجیان که برای شرکت در سومین نمایشگاه بین المللی "سنگ و آسیای میانه" روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: غیرفعال بودن این معادن در شرایطی است که فرایند اکتشاف آن صورت گرفته است و در مرحله بهره برداری رها شده است.
وی ادامه داد: این معادن که معدن سنگ بجستان و معدن سنگ کلاته در زمره آنها به شمار می رود در صورت ورود سرمایه گذار می توانند سنگ های گرانبهایی را وارد بازارهای بین المللی کنند.
رییس انجمن بین الملل سنگ ایران گفت: صنعت معدن میتواند جایگزین بسیار خوبی برای صادرات نفت باشد، بهطوریکه ایران رتبه چهارم را در ذخایر سنگ ساختمانی دنیا دارد و از لحاظ تنوع، رتبه اول در دنیاست و غنیترین منطقه در این حوزه نیز منطقه خراسان بزرگ است.
حلاجیان با بیان این که سالانه حدود ۸۰ میلیون متر مربع سنگ در هفت هزار واحد کشور فرآوری می شود عنوان کرد: در ۲۱ استان کشور معادن سنگ ساختمانی وجود دارد که خراسان رضوی یکی از قدیمی ترین واحدهای فرآوری را در اختیار دارد.
وی اضافه کرد: بیشترین مزیت نسبی این حوزه برای ارتباط ایران با کشورهای آسیای میانه، افغانستان و پاکستان است بنابر این بهترین مراکز تامینکننده سنگ برای کشورهای آسیای میانه با توجه به افزایش قیمت هزینههای حمل، خراسانرضوی است.
رییس انجمن بین الملل سنگ ایران ممنوعیت ورود سنگ مرمر از افغانستان را یکی از چالش های این حوزه دانست و گفت: با وجود رفع موانع قانونی، موضوع ممنوعیت سنگ مرمر از افغانستان همچنان وجود دارد که امید است این ممنوعیت از سوی گمرک دوغارون برداشته شود تا امکان بهره وری از این ظرفیت برای کشور و به خصوص خراسان رضوی ایجاد شود.
گفتنی است سومین نمایشگاه بین المللی سنگ و آسیای میانه از فردا به مدت سه روز در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی مشهد آغاز به کار خواهد کرد.