به گزارش ایرنا، دکتر محمد قربانی روز چهارشنبه در نخستین کارگروه تخصصی «منادیان جوانی جمعیت» به میزبانی معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه برگزار شد، افزود: ۱۷۴ هزار سال عمر مفید مردم این شهرستان به دنبال مرگهای زودرس کاسته شده است که تصادفها یکی از علل کاهش عمر مفید به شمار میرود.
وی بیان کرد: بیشتر فوتیهای شهرستان تربت حیدریه در سن ۲۵ تا ۳۰ سال و به عبارت بهتر در بین فعالترین قشر جامعه رخ داده است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی تربت حیدریه ارقام ارایه شده را حاصل یک پژوهش انجام شده توسط این معاونت دانست و گفت: بر طبق تحقیقات یاد شده همچنین مرگ، طلاق، مهاجرت به خارج و ناباروری از جمله عوامل کاهش جمعیت است.
وی ادامه داد: بر طبق ارقام ارایه شده توسط مرکز آمار ایران و بر اساس تحقیقات انجام شده در شهرستان تربت حیدریه، از سال ۹۰ تعداد مرگ و میر در این شهرستان حدود هزار و ۵۰۰ مرگ در سال بوده است که در بازه زمانی ایام کرونا حدود ۵۰۰ مرگ و میر به این تعداد در سال اضافه شده است.
قربانی گفت: برای تحقق طرح ملی جوانی جمعیت باید به یک رویکرد علمی و منطبق بر واقعیتهای این منطقه دست یابیم.
سالانه بیش از یک هزار و ۵۰۰ نفر در جاده های خراسان رضوی بر اثر تصادفات جان خود را از دست می دهند که جاده تربت حیدریه یکی از نقاط حادثهخیز و با تصادف بالا به شمار می رود.
دانشگاه علوم پزشکی تربتحیدریه، به ۳۷۵ هزار نفر جمعیت سه شهرستان تربتحیدریه، زاوه و مهولات واقع در جنوب استان خراسان رضوی خدمات میدهد که از این تعداد ۱۸۷ هزار و ۱۷ نفر در نواحی روستایی سکونت دارند.
مرکز شهرستان ۲۲۵ هزار نفری تربتحیدریه در ۱۵۰ کیلومتری جنوب مشهد قرار دارد.