سمنان - ایرنا - مدیرکل انتقال خون سمنان گفت: مطابق شاخص‌ها، این استان در شاخص اهدای خون مستمر بیش از ۲ بار طی سال در جایگاه نخست کشور قرار دارد.

محسن طاهریان روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: طبق بررسی‌ها و گزارش‌های سازمان انتقال خون، سمنان جزو استان‌های پیشروی کشور در اهدای خون به نسبت جمعیت محسوب می‌شود.

مدیرکل انتقال خون سمنان ادامه داد: ۶۸ درصد اهداکنندگان خون در این استان به طور مستمر در کار خداپسندانه اهدای خون مشارکت دارند.

به گفته وی، افرادی که ۲ مرتبه یا بیشتر در سال خون اهدا کنند، اهداکننده مستمر تلقی می‌شوند و اکنون انتظار می رود در کنار اهداکنندگان مستمر، آحاد جامعه مشارکت در اقدام خداپسندانه اهدای خون را دستور کار خود قرار دهند.

وی بیان کرد: نبود جایگزین مناسب برای خون، محدودبودن مدت زمان نگهداری خون و فرآورده‌های خونی، همیشگی بودن نیاز به خون و فرآورده‌های آن، سبب شده تا اهدای خون از اهمیت و جایگاه ویژه‌ای برخوردار شود.

طاهریان اضافه کرد: اهدای خون هنگامی رخ می‌دهد که یک فرد سالم به طور داوطلبانه مقدار مشخصی از خون خود را در یک مرکز انتقال خون هدیه می‌دهد، خون اهداشده پس از انجام آزمایش‌های غربالگری و تایید سلامت، برای تهیه فرآورده‌های خونی مورد استفاده قرار می‌گیرد و یا از طریق بانک خون مراکز درمانی به افراد دیگر تزریق می‌شود.

وی تصریح کرد: حوادث مختلف از جمله تصادفات رانندگی، سوختگی‌ها و عمل‌های جراحی، بارزترین موقعیت‌ها با نیاز مبرم به خون است.

به گفته وی، خانم‌های باردار در حین زایمان، نوزادان و به ویژه نوزادان نارسی که به زردی دچار می شوند، نیازمند به خون هستند و از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی‌درمانی یا اشعه‌درمانی قرار دارند هم از مصرف‌کنندگان خون و فرآورده‌های خونی محسوب می‌شوند.

مدیرکل انتقال خون سمنان گفت: بسیاری از دیگر بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی ناگزیرند برای بهره‌مندی از یک زندگی به نسبت طبیعی، برای تمام عمر به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.

به گزارش ایرنا، با اهدای یک واحد خون می‌توان جان سه نفر را نجات داد، از یک واحد خون، گلبول خون فشرده گرفته می‌شود که در جراحی‌ها کاربرد دارد، پس از آن پلاکت به دست می‌آید که به مصرف بیماران سرطانی می‌رسد، پلاسمای خون نیز در روند درمان بیماران کبدی و دارای سوختگی استفاده می‌شود.

چهار پایگاه اهدای خون در سمنان برای خون‌گیری از متقاضیان فعال است و فرایند آفرزیس(فرایند جداسازی پلاکت‌ها همراه با بازگشت خون به بدن اهداکننده) در این استان در پایگاه های سمنان و شاهرود انجام می شود.

آزمایش‌هایی مانند هپاتیت بی و سی، ایدز و بیماری های مقاربتی از خون های اهدایی به عمل می‌آید و خون اهدایی برای افراد نیازمند در عمل های جراحی، درمان مجروحان تصادف، زایمان، برای تالاسمی و هموفیلی مورد استفاده قرار می‌گیرد.