احمد نوذری روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: در بخش جمع آوری زکات شهرستان مهاباد، ۱۷۵ عامل و چهار مبلّغ فعالیت داشته و کشاورزان و دامداران ۱۵۵ روستا زکات خود را پرداخت کردند.
وی اضافه کرد: مهاباد طی چند سال گذشته همواره در پرداخت زکات جزو شهرهای پیشتاز آذربایجان غربی بوده و در رتبه های اول تا سوم قرار گرفته است.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) مهاباد با بیان اینکه زکات جمعآوری شده صرف هزینههای درمان، تحصیل، ساخت مسکن، توزیع بسته معیشتی و احداث پروژههای عامالمنفعه شامل مسجد، خانه عالم و غسالخانه میشود، اظهار کرد: هم اکنون در راستای کمک به دانش آموزان بی بضاعت و کمک به خرید ملزومات تحصیل کمپین راه اندازی شده که در ازای هر ۱۰۰ هزار تومان کمک، کمیته چهار برابر آن کمک می کند.
نوذری بیان کرد: مردم خیّر مهاباد می توانند زکات خود را از طریق شماره کارت ۶۰۳۷۹۹۷۹۵۰۰۲۲۳۱۰ پرداخت کنند.
وی کاهش فقر و فساد و آسیبهای اجتماعی، توسعه عمران و آبادانی منطقه و رشد و شکوفایی اقتصاد را از جمله برکات زکات برای جامعه و پرداخت زکات را موجب تزکیه نفس و وفور نعمتهای الهی دانست.
به گزارش ایرنا، مهاباد دارای ۲۶۰ هزار نفر جمعیت و ۱۹۲ روستای دارای سکنه است.
زکات در لغت به ۲ معنای رشد و نمو و پاکی آمده است؛ واژه زکات به سهمی اطلاق میشود که انسان از مال خود خارج میکند و به فقرا میدهد و به این دلیل است که در پرداخت آن، امید رشد و افزایش مال همراه با خیر و برکت وجود دارد که موجب تزکیه و پاکی روح پرداخت کننده میشود.
در قرآن کریم هم آمدن زکات در کنار نماز نشانه آن است که رابطه با خداوند متعال از طریق نماز حاصل شده است و رابطه با مخلوق خداوند از راه ادای زکات برقرار میشود.
همراهی این ۲ به جهت اهمیت ویژه آنهاست زیرا نماز در آیات قرآن کریم و روایات اسلامی از جایگاه خاصی برخوردار است و زکات نیز در دین اسلام در بعد اقتصادی و اجتماعی بسیار اهمیت دارد.
گندم، جو، خرما، کشمش، طلا، نقره، شتر، گاو و گوسفند مواردی است که زکات به آنها تعلق میگیرد.