تهران-ایرنا- دیمیتری بیریچفسکی، مدیر بخش همکاری اقتصادی وزارت امور خارجه روسیه، گفت که مسکو با شرکایی که مدت‌ها تحریم شده‌اند از نزدیک در ارتباط است تا تجربه آن‌ها را در مبارزه با تحریم های یکجانبه استفاده کند.

به گزارش جمعه شب ایرنا از "خبرگزاری تاس", این مقام روس در یک رویداد باشگاه گفتگوی والدای درباره تحریم‌ها علیه روسیه گفت: ما از تجربه شرکای روسیه در مورد تحریم ها استفاده می کنیم. ایران, کره شمالی و ونزوئلا مدت‌هاست که تحت تحریم هستند. ما طبیعتا گفتگوی سیاسی نزدیک با این کشورها داریم. همکاری ها از طریق کمیسیون های بین دولتی، نهاد ها انجام می شود. ما همچنین از تجربه آنها در مبارزه با این محدودیت‌ها استفاده می‌کنیم.

وی خاطرنشان کرد: روسیه به همراه این شرکا از سازمان ملل برای افشای تحریم های غیرقانونی استفاده می کند. این اقدامات نیاز به زمان, کار کامل و تصمیمات سیاسی خاص در سطح بالا نیاز دارد. اما ما به این کار ادامه می دهیم. لازم است این تلاش ها و همکاری ها در دستور کار و در دید عموم باقی بماند."

این مقام مسئول افزود نمونه کشورهایی که مشترکاً در مقابل رژیم های تحریمی غیرقانونی ایستاده اند نشان می دهد که "با وجود سلطه غرب, می توان از اولویت ها و منافع خود محافظت کرد و به زندگی ادامه داد، در نتیجه این سلطه به طور طبیعی از بین خواهد رفت. این امر ممکن است ده‌ها سال طول بکشد، اما تمام دنیا ناگزیربه آن خواهند رسید."
به گزارش ایرنا, بنا بر اعلام برخی منابع، ‌هم‌اینک حدود ۲۰ هزار محدودیت مختلف در رابطه با روسیه از سوی غرب تعیین شده است که از این تعداد، ۱۷ هزار محدودیت پس از شروع عملیات ویژه نظامی روسیه در اوکراین آغاز شد.

این محدودیت ها بسیاری از بخش های اقتصاد، به ویژه انرژی، هوانوردی، تجارت، بانکداری و بخش مالی را تحت تاثیر قرار داد. در کنار این، تقریبا نیمی از ذخایر طلا و ارز روسیه (به ارزش ۳۰۰ میلیارد دلار) مسدود شد و بسیاری از شرکت های بین المللی خروج خود را از فدراسیون روسیه اعلام کردند.

بر این اساس،‌ این تحریم‌ها بیشتر از مجموع تحریم‌های اعمال شده بر ضد ایران، سوریه، کره شمالی، بلاروس، ونزوئلا، میانمار و کوبا است.

رئیس جمهوری روسیه ۲۱ فوریه ۲۰۲۲ (دوم اسفند ۱۴۰۰) با انتقاد از بی‌توجهی غرب به نگرانی‌های امنیتی مسکو، استقلال جمهوری‌های خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت.

ولادیمیر پوتین سه روز پس از آن، پنجشنبه ۲۴ فوریه (۵ اسفند ۱۴۰۰) نیز عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند، علیه اوکراین آغاز کرد و به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کی‌یف به رویارویی نظامی تبدیل شد.

آمریکا و کشورهای غربی در پاسخ به این اقدام روسیه، تاکنون تحریم‌های گسترده‌ای را علیه مسکو اعمال و میلیاردها دلار تسلیحات و تجهیزات نظامی به کی‌یف ارسال کرده‌اند.

https://tass.com/politics/1830143