به گزارش ایرنا از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان جنوبی محمد دادی روز شنبه دراین باره افزود: تعدادی از عکاسان حیات وحش استان از جمله بهزاد نخعی، امیرحسین توحیدی، سجاد نخعی و اسحاق شرفی پس از هفتهها تلاش توانستند از این گونه زیبا و منحصر بهفرد برای نخستین بار در حوزه شهرستان خوسف تصویربرداری کنند.
وی ادامه داد: تا به حال گزارش مستندی مبنی بر حضور این نوع حیوان دراین شهرستان منتشر نشده و این مشاهده و مستندسازی برای نخستین بار صورت میپذیرد.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان خوسف بیان کرد: کفتار راه راه در لیست سرخ جهانی (IUCN) و در طبقه در شرف تهدید واقع شده است.
وی ضمن قدردانی از زحمات شبانهروزی علاقه مندان به طبیعت در ثبت و ضبط تصاویر و حفاظت از تمامی گونههای جانوری و گیاهی شهرستان اظهار کرد: تصاویر و فیلمهای تهیه شده از کفتار به همراه مختصات و موقعیت جغرافیایی، زمان و تاریخ دقیق ثبت تصاویر در بررسیها و پژوهشهای آتی این گونه جانوری مورد استفاده قرار خواهد گرفت.
دادی عنوان کرد: سیستم گوارش این جانوران دارای مایعات اسیدی مختلفی است که به آنها این امکان را میدهد که تمام شکار خود از جمله پوست، دندان، شاخ، استخوانها و حتی سُمها را بخورند و گوارش کنند.
وی افزود: کفتار بیشتر شبگرد است اما گاهی اوقات اول صبح و دمغروب هم دیده میشود، این حیوان اغلب به صورت تنها و گاهی هم با خانواده زندگی میکند، کفتارها به عنوان لاشهخواران طبیعی، نقش به سزایی در پاکسازی طبیعت از انواع آلودگیها و پیشگیری از شیوع انواع بیماریهای خطرناک حیاتوحش و بیماریهای مشترک بین حیوانات وحشی با دام و انسان دارند.
رئیس نمایندگی حفاظت محیط زیست شهرستان خوسف گفت: در ۲ سال گذشته پس از گونههای منحصر بهفرد گربه وحشی، گربه شنی، شاه روباه، سمور سنگی، لاکپشت آلبینو و میگوی کله وزغی، کفتار راه راه ایرانی هفتمین گونه ارزشمندی هست که در حوزه شهرستان خوسف ثبت و تصویربرداری شده است.