محمدرضا جهانتیغ روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صدور پروانه کاربرد علامت استاندارد از جمله تکالیف قانونی برای حصول اطمینان از رعایت الزامات استاندارد، استمرار کنترل کیفیت محصولات در واحدهای تولیدی تحت پوشش استان و ترغیب این واحدها به ارتقای کیفیت محصولات تولید شده بر اساس معیارهای سازمان ملی استاندارد، است.
وی تاکید کرد: کارشناسان این اداره کل به صورت مستمر به بازدید از خط تولید، مواد اولیه و شرایط نگهداری فرآورده، همچنین بررسی اسناد و مدارک مربوط به کالیبراسیون و آزمایشات انجام شده در واحد کنترل کیفیت شرکت می پردازند.
مدیرکل استاندارد سیستان و بلوچستان گفت: کارشناسان به طور تصادفی از کالاهای تولید شده جهت ارزیابی انطباق محصول تولیدی با استانداردهای ملی مربوطه، نمونه برداری کرده و در صورت داشتن شرایط مذکور و انطباق آزمایشات با استاندارد ملی مربوطه، صدور پروانه استاندارد انجام میگیرد.
وی با بیان اینکه علامت استاندارد ایران نشانگر تعهد تولید کننده یا ارائه کننده خدمت به رعایت ضوابط و استمرار انطباق مشخصات کالا با استانداردهای ملی است بیان کرد: دریافت نشان استاندارد برای فرآوردههای تولیدی صنایع و کارخانجات الزامی است و اداره استاندارد برای کسب اطمینان از سلامت مصرف کنندگان حساسیت ویژهای در صدور این نشان برای واحدهای تولیدی دارد.
وی گفت: مطابق قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ایران هر گاه اجرای استاندارد در مورد کالاهایی اجباری اعلام شود، تولید، تمرکز، توزیع و فروش کالاهای مشمول اجرای اجباری استاندارد با کیفیت پایینتر از استاندارد یا بدون علامت استاندارد ایران ممنوع است.