محمد علی نعمت نژاد روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: ۴۴ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح ها اعتبار نیاز است که این مبلغ مصوب شده اما تخصیص نیافته است.
وی اضافه کرد: طبق پیش بینی در اوج مصرف طی تابستان امسال ۱۳ هزار و ۲۰۰ لیتر در ثانیه آب مصرف می شود که بدون در نظر گرفتن سدها، هفت هزار و ۱۵۰ لیتر در ثانیه از این میزان در دسترس است و ۶ هزار و ۵۰ لیتر در ثانیه نیز ناترازی بین منابع و مصارف وجود دارد.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای خراسان رضوی گفت: برای جبران کسری منابع، این ۱۶ طرح باید عملیاتی شود و در این مسیر نیازمند مساعدت وزارت نیرو و سازمان برنامه و بودجه هستیم.
نعمت نژاد ادامه داد: هم اینک حدود ۱۸ درصد از حجم ذخیره یک میلیارد و ۵۷۲ متر مکعبی سدهای مشهد آب دارد که رقم قابل توجهی نیست.
به گزارش ایرنا، منابع آبی مشهد شامل دریاچههای پشت چهار سد "طرق، اَرداک، دوستی و کاردِه" می شود که سد دوستی از مهمترین آنهاست، همچنین چندین حلقه چاه و ۲ رشته قنات منابع آبی دیگر مشهد را شکل داده اند.
هم اکنون از مجموع ۳۷ دشت استان خراسان رضوی، نیمی در شرایط ممنوعه بحرانی قرار دارد و وجود چاههای غیرمجاز و برداشت بیرویه از منابع آبهای زیرزمینی مهمترین علت بحرانی شدن وضعیت دشتهای استان عنوان شده است.