ارومیه- ایرنا- خبرنگار پیشکسوت ارومیه ای با اشاره به اینکه امیدبخشی به مردم در کنار تبیین نیازها و خواسته های مردم از وظایف رسانه است، گفت: آینده مطبوعات در استان در سایه توجه به اصول حرفه ای خبرنگاری و صداقت، درخشان است.

به گزارش ایرنا، او روایتگر روزها و ساعت هایی است که با تحمل تمام سختی ها، دردها و رنج ها، حادثه ها و اتفاقات را به تصویر کشیده و برای همیشه در دل تاریخ این سرزمین به یادگار گذاشته است؛ انگشتانش حکایت سالها تلاشش را به خاطر دارند؛ خوب می دانند چگونه با کاغذ و قلم به دور افتاده ترین نقاط شهر و روستا رفته و پرده از حقیقت ها برداشته و با نوشتن و انتشار آنها تلنگری به مسوولان وقت زده است.

زمان خوب به خاطر دارد چگونه وقایع مختلف ارومیه از جنگ مسلحانه به فرماندهی حاج آقا حسنی گرفته و تا قبل و بعد از آن قلمفرسایی کرده است؛ نیم قرن با قلم وادی به وادی گشته و حکایت ها و حقیقت ها بر صفحه تاریخ استانمان به یادگار گذاشته است، دردورانی که ابزارهای امروزی نبود و تنها کاغذهای کاه گلی و خودکار و واکمن همراهشان بود.

قلم او همواره از حقیقت گفته و از حقیقت نوشته چنان که روزی که وارد دفتر کارش شدم؛ زمانیکه آلبوم بریده جراید را نشانم داد خبری با مضمون" اقتصاد کشور به دست این زنان می چرخد" به چشمم خورد؛ تصویر بانویی روستایی با بسته بزرگی از علف که برای دام ها می برد در روزنامه منتشر کرده بود تا فریادی باشد بر سرکاخ نشینان و زنانی که در رفاه زندگی کرده و خوشگذرانی می کنند.

قلم او دوران انقلاب و مبارزات مردم را هم به تصویر کشیده و از انقلاب و مبارزات گفته است و به همین خاطر انعکاس رویدادهای منطقه ای در قبل و بعد از پیروزی انقلاب اسلامی و انعکاس آنها در صفحات روزنامه اطلاعات، روزنامه نگار جوان را روز به روز به تلاش های مضاعف وادار کرده است.

او اعلامیه های مسلمان و جامعه آنها را در قالب گزارش های لحظه به لحظه در کتابی تحت عنوان "مسیر مبارزات مردم ارومیه در انقلاب اسلامی و نقش فرهنگیان" به چاپ رساند و خلاصه آن نیز تحت عنوان " ارومیه روزی که گنبد مسجد اعظم به توپ بسته شد" در ضمیمه روزنامه اطلاعات به چاپ رسید.

آری سخن از خبرنگار و روزنامه نگار پیشکسوت آذربایجان غربی "محمد صادق امجدی" متولد سال ۱۳۲۸ در ارومیه است؛ خبرنگار پیشکسوتی که ۵۰ سال از عمر خود را صرف خبرنگاری کرده و با عشق در این وادی قلمفرسایی کرده است.

امجدی درسال 1353 وارد حرفه خبرنگاری شده و فعالیتش را با حضور در روزنامه های کیهان و اطلاعات آغاز کرده و پس از آن در روزنامه های دیگری به کار خبرنگاری ادامه داده است.

این ایام که منتسب به روز خبرنگار بود، با این خبرنگار پیشکسوت به گفت و گو نشستیم؛ محمدصادق امجدی، خبرنگاری را اینگونه تعریف کرد که این حرفه باید در خون و ذات آدمی باشد در این صورت است که فرد می تواند به موفقیت برسد و بدرخشد.

این خبرنگار پیشکسوت ادامه داد: صداقت و راستی نخستین مولفه این حرفه مقدس است آن گونه که راه راست رفتن آدمی را به سرانجام خوبی می رساند صداقت در خبرنگاری نیز خبرنگار را در وادی خبرنگاری سربلند می کند.

وی ادامه می دهد: بهتر است بگویم خبرنگار یا عاشق است یا دیوانه، عاشق ازآن جهت که شب و روز نمی شناسد و دیوانه ازآن روی که تمام سختی ها و رنج ها را تحمل می کند.

خبرنگاری تفریح و تفنن نیست

امجدی ادامه داد: خبرنگاری برخلاف تحلیل های برخی، تفریح و تفنن نیست بلکه حرفه و رسالت سنگینی است که خبرنگار برعهده گرفته است.

وی افزود: خبرنگار باید چشم و گوش مردم باشد تا صدای آنها را به گوش مسوولان برساند اصلا خبرنگاری یعنی صدای مردم بودن و حرف و درد مردم را فریاد زدن است.

این خبرنگار پیشکسوت یادآورشد: نباید حرمت این حرفه مقدس شکسته شود و برخی تنها برای تفریح و تفنن وارد آن شوند بلکه باید بدانند کسی که وارد این حرفه می شود، باید تاثیر بزرگی برجامعه گذاشته و درحل مشکلات مردم نقش آفرین باشد.

امید آفرینی رسالت خبرنگار

خبرنگار پیشکسوت آذربایجان غربی با اشاره به حوادث تلخ دوران کرونا گفت: درآن دوران اخبار خوبی درمورد کرونا منتشر نمی شد در حالیکه خبرنگاران باید با انتشار خبرهای مثبت،امید آفرینی کرده و اجازه ندهند یاس و نگرانی برجامعه حاکم شده و مردم به هراس بیفتند.

امجدی اظهارکرد: انتشار اخبار منفی و مایوس کننده به دنبال خود افسردگی را برجامعه حاکم می کند.

وی افزود: در شرایط کنونی و با توجه به گسترش شبکه های مجازی و انتشار اخبار ضد و نقیض خبرنگاران باید به رقابت با آنها پرداخته و اجازه ندهند جلوتر از آنها حرکت کنند بلکه با خبررسانی صحیح و موثق راه را بر آنان بسته و پیشتاز میدان شوند.

رسانه های استان خود را وابسته فضای مجازی نکنند

روزنامه نگار پیشکسوت ارومیه ای تاکید کرد: رسانه ها و خبرنگاران استان خود را وابسته فضای مجازی نکنند بلکه با صداقت و تعهد عملکرده و اطلاع رسانی شفاف را سرلوحه کار خود قرار دهند.

وی افزود: آینده مطبوعات استان در سایه توجه به اصول حرفه ای خبرنگاری و صداقت، درخشان می شود امروز در شرایطی که فضای مجازی با خبرها و مطالب ضد و نقیض دنبال جمع کردن مخاطب است؛ رسانه های استان می توانند با اطلاع رسانی صریح فراتر از فضای مجازی حرکت کنند.

امجدی اظهارکرد: در زمان ما تعداد رسانه ها بسیار کم بود تنها روزنامه هایی چون اطلاعات و کیهان و برخی نشریات دیگر فعالیت داشتند اما امروز تعداد رسانه ها بیشتر شده بنابراین خبرنگاران باید تولید محتوا کرده و با انتخاب سوژه های ناب آثار فاخری خلق کنند.

وی افزود: کار خبرنگاری آفریدن، خلق کردن و دنبال موضوعاتی گشتن است که مطرح کردن آنها گرهی از مشکلات مردم را گشوده و تحولی مهم در جامعه ایجاد می کند.

به گزارش ایرنا،محمد صادق امجدی روزنامه نگار پیشکسوت استان در انعکاس و بازتاب وقایع دوران انقلاب آثار ماندگاری به یادگار گذاشته؛ او به عنوان خبرنگار و روزنامه نگار در همان زمان شروع مبارزات بی امان مردم سلحشور ارومیه علیه طاغوت به صف مبارزان فرهنگی انقلاب پیوست و با تشکیل جامعه معلمان ارومیه مبارزات صنفی سیاسی این تشکل را به فرجام رساند.