به گزارش ایرنا از سازمان نظام پرستاری، احمد نجاتیان در این نامه که روز یکشنبه منتشر شد، به تشریح مهمترین مشکلات پرستاران شامل تاخیر در پرداخت کارانه و اضافه کار، مشکل کمبود نیرو و مساله افزایش مهاجرت پرستاران پرداخت و از مسعود پزشکیان رئیس جمهور خواست با رسیدگی فوری به این مسئله از افزایش نارضایتی پرستاران جلوگیری کند.
در این نامه آمده است: سازمان نظام پرستاری جمهوری اسلامی ایران به نمایندگی از ۲۷۷ هزار عضو این سازمان و بیش از ۳۵۰ هزار نفر کارکنان گروه پرستاری کشور آماده است تا در کنار دولت محترم چهاردهم و وزارت بهداشت در جهت نیل به اهداف متعالی نظام سلامت و تحقق بخشی به برنامه های کلان از جمله سیاست های کلی سلامت و برنامه هفتم توسعه همکاری کند.
این نامه می افزاید: این روزها جامعه پرستاری کشور با مشکلات متعددی مواجه هستند که به شدت آنها را نگران و مشوش نموده و مانع خدمت رسانی بهینه به مردم شده است؛ کمبود شدید نیروی انسانی به اندازه حداقل نصف استاندارد مورد نیاز در کشور، تحمیل اضافه کار اجباری به خصوص برای بانوان (متوسط ۸۰ ساعت ماهیانه)، معوقات طولانی در پرداخت تعرفه پرستاری (متوسط کشوری ۸ ماه) و اضافه کار (متوسط کشوری ۴ ماه)، مبلغ بسیار پایین اضافه کار (متوسط ساعتی ۳۰ هزار تومان) باعث شده که میل به مهاجرت خارج، ترک خدمت و تغییر شغل از بحش دولتی به خصوصی در بین این گروه به شدت افزایش یابد.
سازمان نظام پرستاری خاطر نشان کرد: در سال گذشته تعداد هزار و ۸۵۰ درخواست گواهی گوداستندینگ در سازمان ثبت شده که نسبت به سال ۱۴۰۰ افزایش حدود دو برابری را نشان می دهد. این آمار معادل ۲۰ درصد کل ظرفیت آموزشی سالیانه پرستاری است که در طی یک سال اقدام به مهاجرت کردهاند.
این نامه می افزاید: متاسفانه این روزها ابعاد نارضایتی به حدی رسیدهاست که در برخی بیمارستان های شهرها از جمله در البرز و شیراز با ترک کار و عدم حضور در شیفت های کاری توسط پرستاران مواجه شده اند. هرچند تلاش های این سازمان و بزرگان پرستاری و نهادهای مرتبط باعث عدم اخلال در ارائه خدمات به بیماران اورژانسی شده است ولی این امر، خدمت رسانی به بیماران الکتیو را به شدت تحت تاثیر قرار داده است و بیم آن میرود ابعاد این اقدامات به استانهای دیگر نیز کشیده شود.
سازمان نظام پرستاری در نامه خود یادآور شد: در روزهای پایانی دولت گذشته و با دستور مستقیم رئیس جمهور شهید و حوزه معاونت اول رئیس جمهور و همچنین در حوزه مشاور رئیس جمهور در پیگیری حقوق و آزادی های اجتماعی اقداماتی برای رفع این مسائل انجام شد که به تهیه «تدوین پیش نویس لایحه حمایت از حقوق مادی و معنوی پرستاران» در وزارت بهداشت و صورتجلسه شماره ۳۵۶۷۰ مورخ ۱۴۰۳/۲/۳۰ حوزه معاونت فرهنگی و اجتماعی معاون اول منجر شد.
این نهاد صنفی پرستاری در خاتمه با بیان اینکه دولت چهاردهم این روزها به شدت درگیر امور مهم داخلی و خارجی است، از رئیس جمهور درخواست کرد تا بار دیگر جلسات ویژهای تحت نظر معاون اول یا معاون اجرایی رئیس جمهور تشکیل شود تا بتوان با استفاده از ظرفیت های بین بخشی در اسرع وقت موضوعات را مدیریت کرده و شاهد اختلال در روند خدمت رسانی به جامعه نباشیم.