دزفول-ایرنا- رویداد ملی انتقال یافته‌های تحقیقاتی کاربرد سایبان برای درختان میوه روز دوشنبه در مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول برگزار شد.

به گزارش ایرنا، یکی از محققان مرکز تحقیقات، آموزش کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد دزفول درجریان این رویداد در موسسه تحقیقات علوم باغبان این مرکز تحقیقاتی با اشاره به تاثیر سایبان در کاهش تنش گرما در مرکبات جنوب گفت: استفاده از سایبان برای درختان، راهکاری غیرشیمیایی و موثر برای مقابله با گرمای هوای تابستان به باغداران پیشنهاد می‌شود.

علیرضا شفیعی‌زرگر افزود: منعکس کردن و کاهش ورود نور به محیط رشد گیاه، محافظت در مقابل برف، تگرگ، باران و پرندگان، جلوگیری از افزایش دما و کاهش آفتاب سوختگی درخت و میوه، حفظ رطوبت بیشتر در محیط رشد گیاه و کاهش مصرف آب برای آبیاری از مزایای استفاده از توری سایبان برای درختان است.
وی با تاکید بر لزوم استفاده از سایبان برای بهبود شرایط نگهداری و پرورش درختان میوه مثل مرکبات ادامه داد: توری سایبان یا سایه در سال‌های اخیر به‌عنوان یک راهکار غیرشیمیایی برای محافظت فیزیکی گیاهان در مقابل شرایط آب‌وهوایی نامساعد مانند دمای زیاد هوا، طوفان‌ها، باد، تگرگ، پرندگان و حشرات در دنیا مورداستفاده قرار می‌گیرد.

این عضو هیات علمی بخش تحقیقات اصلاح و تهیه بذر و نهال مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد اظهارکرد: استفاده از این توری محیط آب‌وهوایی کوچک مطلوبی را در محل کشت درخت ایجاد می‌کند و تاثیر خوبی بر رشد محصول دارد.

وی با توصیه استفاده از سایبان با تراکم ۵۰ تا ۶۰ درصد برای کاهش صدمات گرما به مرکبات افزود: نباید از تراکم‌ بالاتر استفاده شود زیرا نور لازم برای اعمال حیاتی درخت با افزایش تراکم در اختیار آن قرار نمی‌گیرد.

شفیعی زرگر گفت: سایبان‌ها باید از اوایل تا اواخر خرداد گسترده شوند و با کاهش دمای هوا برای ادامه فعالیت‌های طبیعی درخت جمع‌آوری شوند؛ این سایبان‌ها امروزه در بسیاری از مناطق دنیا برای بهبود محیط پرورش گیاهان و تولید بیشتر و بهتر استفاده می‌شوند که می‌توان با استفاده از آنها بهترین شرایط تابستانی را طی کرد.

به گزارش ایرنا، رویداد ملی انتقال یافته‌های تحقیقاتی کاربرد سایبان در درختان میوه روز دوشنبه در راستای همکاری‌های علمی بین موسسه‌ها و مراکز کشور و با در نظر گرفتن موضوعات مسئله محور در موسسه تحقیقات علوم باغبانی با شرکت بیش از ۲۰۰ نفر از کارشناسان و بهره‌برداران بخش کشاورزی به صورت غیرحضوری برگزار شد.

به گزارش ایرنا، گرمای شدید تابستان و افزایش دما تاثیر نامطلوبی بر کشاورزی و باغداری استان خوزستان داشته است.