بغداد - ایرنا - نشست هماهنگی موکب های ایرانی مستقر در کربلای معلی با حضور مسئولان ستاد عتبات عالیات و برخی مسئولان ستاد اربعین در عراق با هدف انجام هماهنگی های لازم برای ارائه خدمات هرچه بهتر به زائران اربعین حسینی (ع) برگزار شد.

به گزارش ایرنا در این نشست که با حضور مدیران مواکب ایرانی مستقر در کربلای معلی و روسای ستاد عتبات عالیات و برخی روسای کمیته های ستاد اربعین عراق برگزارشد، سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در کربلا در سخنانی با تشکر از مسئولان عراقی بویژه عتبه‌های حسینی و عباسی و استاندار کربلا که بستر حضور و مشارکت موکب‌های ایرانی در میزبانی از زائران اربعین را فراهم کردند، اظهارداشت: میزبانان اصلی این آئین باشکوه مردم، عشایر و دولت عراق هستند که با تمام وجود و کریمانه، هرچه دارند را تقدیم زائران می‌کنند.

سید عبدالرحیم ساداتی‌فر، افزود: براساس تصمیم ستاد مرکزی اربعین حسینی، امسال برخی از موکب‌های ایرانی از اول ماه صفر و زودتر از موکب‌های عراقی، شروع به ارائه خدمات کردند که این اقدام آن‌ها ستودنی است.
وی با تاکید بر اصل حفظ کرامت زائران، به خادمان مواکب توصیه کرد که مراقب باشید که سنگینی کار، گرمای شدید و خستگی منجر به ترش رویی هنگام میزبانی از زائران نشود.
وی بر لزوم داشتن پیوست فرهنگی در ارائه خدمات اسکان و تغذیه به زائران تاکید کرد و گفت: موکب‌ها نه تنه برای زائران ایرانی بلکه برای تمامی زائران از کشورهای مختلف باید برنامه‌ریزی فرهنگی داشته و محتوای مناسب تولید و ارائه کنند.

ساداتی‌فر با تاکید بر پرهیز از تجمل‌گرایی در ارائه خدمات موکب‌ها گفت: از خادمان و مسئولان موکب‌های ایرانی انتظار داریم که ضمن حفظ کرامت زائران، پذیرائی را در متناسب با سطح موکب‌های برادران عراقی تنظیم کنند تا خدای نکرده ایجاد حس رقابت منفی نکند.

ضرورت احترام به قوانین و فرهنگ عراق

سرکنسول ایران در کربلای معلی در ادامه سخنان خود با اشاره به اینکه هموطنان عزیزی که برای زیارت مشرف می‌شوند و نیز خادمان موکب‌های ایرانی باید به این مسأله توجه ویژه داشته باشند که مهمان یک کشور دیگر هستند، تاکید کرد که باید به قوانین، آداب و رسوم و فرهنگ میزبان احترام گذاشته و از خطوط قرمز آن‌ها عبور نکنند.

ساداتی‌فر با بیان اینکه ایجاد موکب مشترک ایرانی – عراقی باید در دستور کار ستاد توسعه و بازسازی عتبات قرار گیرد گفت: ایجاد اینگونه تعاملات کاری و اشتراکات فرهنگی می‌تواند از بروز ناهنجاری‌ها و حاشیه‌های آزاردهنده جلوگیری کند.

وی با اشاره به تدابیر اندیشیده شده برای تسهیل بازگشت زائران گفت: با کمک مسئولان عراقی، در عمود ۶۶۲ مکانی برای استقرار حدود ۳۰۰ اتوبوس ایرانی در نظر گرفته شده است که از فردا (۱۵ صفر) زائران را به صورت رایگان به مرز مهران منتقل می‌کنند.

وی افزود: زائران عزیز برای بازگشت می‌توانند از گاراژ سید جوده در کربلا خود را به پارکینگ اتوبوس‌ها در عمود ۶۶۲ برسانند و از آنجا به صورت رایگان به مرز مهران بروند.

برخی مسوولان ستاد بازسازی عتبات عالیات، امین رضا طباطبایی نماینده مرکز پزشکی حج و زیارت جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی در عراق و تعدادی از مدیران مواکب ایرانی در کربلای معلی نیز در ادامه این نشست در سخنانی به طرح دیدگاهها و نظرات خود پرداختند.