به گزارش خبرنگار ایرنا، ستاد تسهیل و رفع موانع تولید از سال ۱۳۹۵، به استناد مواد ۶۱ و۶۲ الحاقی قانون رفع موانع تولید و به منظور حمایت از بخشهای تولیدی، در کشور و در سطح استانها به شکل کارگروه، ایجاد شد و اردیبهشت ماه سال ۱۳۹۷ به موجب طرح الحاق موادی به قانون رفع موانع تولید رقابت پذیر و ارتقای نظام مالی کشور وجه قانونی پیدا کرد.
این کارگروه هر هفته به صورت مستمر و با هدف بررسی علل رکود یا توقف واحدهای تولیدی و هماهنگی برای حل مشکل آنان در استانهای مختلف کشور تشکیل میشود.
در کارگروه تسهیل استان فارس چه میگذرد؟
تشکیل این کارگروه در استان فارس هم با حضور استاندار در اولویت متولیان حوزه اقتصاد قرار دارد به گونهای که این کارگروه در سال گذشته هر سهشنبه به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت، دستگاههای ذیربط استانی و مدیران عامل بانکها برگزار میشد.
در آخرین جلسه این کارگروه در سال ۱۴۰۲ که روز سهشنبه ۲۲اسفندماه برگزار شد مشکلات ۱۸ بنگاه اقتصادی و تولیدی مورد بررسی قرار گرفت که با احتساب این واحدها، مجموع واحدهای حمایت شده در سالی که گذشت به یک هزار و ۲۵۴واحد رسید.
در بیست و یکمین روز از فروردین ماه سال ۱۴۰۳ نیز نخستین نشست کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فارس که به عنوان پانصد و هفتاد و سومین کارگروه محسوب میشود، برگزار شد.
در این جلسه موانع ۴۷ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت که ۴۳ مورد از آنها در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و چهار دستورکار در کارگروه تسهیل استانی بررسی شد.
گرهگشایی از ۲۷۰ واحد در سه ماهه نخست سال
مشکل گشایی از واحدهای تولیدی و صنعتی فارس در سه ماهه نخست سال همچنان ادامه یافت تا اینکه در آخرین هفته از خرداد ماه نیز چالشهای ۳۰ بنگاه اقتصادی مورد بررسی قرار گرفت.
روز سهشنبه ۲۹ خردادماه ۱۴۰۳ پانصد و هشتاد و دومین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید به ریاست استاندار فارس، دبیری مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و حضور دستگاههای ذیربط استانی، مدیران عامل بانکها و مدیران بنگاههای اقتصادی تشکیل شد.
در این جلسه هم طبق روال گذشته چالشها، موانع تولید و مسائلی از جمله درخواست عدم قطعی و عدم کاهش دیماند برق، ناترازی مصرف، ترخیص کالا، تمدید تسهیلات و مطالبات بنگاههای اقتصادی و واحدهای تولیدی مورد بررسی قرار گرفت و راهکارهای موثر ارائه شدو با این اقدام تعداد واحدهای حمایت شده در سه ماهه نخست سال به ۲۷۰ واحد رسید.
فعالیت این کارگروه برای ۲هفته به دلیل اهمیت برگزاری چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری متوقف شد؛ انتخابات زودهنگامی که در پی شهادت آیتالله ابراهیم رییسی در حادثه سقوط بالگرد برگزار شد و در این رویداد مسعود پزشکیان با کسب ۱۶ میلیون و ۳۸۴ هزار و ۴۰۳ رئیسجمهور منتخب مردم شد.
آغاز جلسات تابستانی با حل و فصل مشکلات ۱۹ بنگاه
با این حال برگزاری کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید متوقف نشد و فعالیتهای این کارگروه همچنان ادامه یافت؛ این کارگروه روز سه شنبه ۱۹ تیرماه ۱۴۰۳ به ریاست استاندار فارس برگزار شد و در این جلسه چالشهای پیشروی بنگاهها از جمله تعیبن تکلیف بدهی مالیاتی، ترخیص کالا، تقسیط بدهی مورد بحث و بررسی قرار گرفت و مصوبات لازم تصویب و به دستگاهای ذیربط ابلاغ شد.
در این کارگروه مشکلات ۱۹ بنگاه اقتصادی طرح در کمیته تخصصی ذیل کارگروه و رفع موانع و تسهیل مشکلات چهار بنگاه اقتصادی با زمینه فعالیت تولید انواع کشنده و کامیونت، انواع کاشی و سرامیک و لولههای GRP حل و فصل شد.
دوم مرداد ماه؛ اتخاذ تصمیم برای ۳۱ بنگاه اقتصادی
سه شنبه دوم مرداد ماه ۱۴۰۳ هم پانصد و هشتاد و پنجمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید تشکیل شد و در این جلسه موضوعات تقسیط بدهی مالیاتی، تأمین زمین و بدهی بانکی ۳۱ واحد تولیدی مورد بررسی قرار گرفت و مصوبات لازم به تصویب رسید.
تعیین تکلیف وضعیت ۶۲ بنگاه اقتصادی در هفتههای میانی مرداد
دیگر جلسات این کارگروه در هفتههای میانی مردادماه نیز با تعیین تکلیف وضعیت ۶۲ بنگاه اقتصادی تشکیل شد؛ با برگزاری این کارگروه در نهم مردادماه به حل مشکلات ۲۴ واحد تولیدی، در ۱۶ مردادماه ۲۰ واحد و در ۲۳ مردادماه ۱۸ بنگاه اقتصادی کمک شد.
۳۰ مردادماه؛ حل مشکلات ۱۷ واحد تولیدی و اقتصادی
روز سهشنبه ۳۰ مرداد یعنی در آخرین هفته از ماه مرداد هم بررسی، تبادلنظر و هماهنگی برای حل و فصل مشکلات و موانع فراروی واحدهای تولیدی صورت گرفت.
در این جلسه که در قالب پانصد و هشتاد نهمین جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید فارس برگزار شد استاندار فارس، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت و مدیران دستگاههای ذیربط استانی، مدیران عامل بانکها و مدیران بنگاههای اقتصادی حضور داشتند و در خصوص تعیین تکلیف بدهی به صورت کارشناسی گفتگو کردند.
خروجی این جلسه تصویب مصوبات ۱۴ واحد تولیدی و اقتصادی طرح در کمیته تخصصی ذیل کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید و حل مشکلات سه بنگاه اقتصادی تولید کاشی و سرامیک، تجهیزات مخابراتی و گاوداری بود.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این جلسه بر ضرورت تقویت خروجی مصوبات این کارگروه تأکید کرد و گفت: توجه به بنگاههای اقتصادی، تولیدی و رفع موانع آنها از جمله اقدامات مؤثر در رشد تولیداست.
حمیدرضا ایزدی افزود: فعالیت و تلاش اعضا کارگروه تسهیل به منظور رفع موانع، رشد تولید، حمایت از دانشبنیانها، تأمین زیر ساختها و خدماتدهی به واحدهای تولیدی و اقتصادی در استان است.
عمدهترین مشکلات واحدهای تولیدی فارس چیست؟
عمدهترین چالشهای این واحدها برای رسیدن به راهبرد جهش تولید در استان فارس، کمبود نقدینگی، قیمت بالای نرخ ارز، بالابودن نرخ تسهیلات بانکی، قوانین دست و پاگیر، کاغذبازی اداری، افزایش قیمت مواد اولیه و مشکلات زیرساختی، افت و قطع انرژیهای آب، برق و گاز است؛ لذا نیاز است که افزون بر تشکیل این کارگروه، تمام دستگاههای اجرایی، یک صدا کمک کنند تا گرههای کور صنعت هر چه سریعتر باز شود.