به گزارش خبرنگار ایرنا، استان فارس ظرفیت قابلتوجهی در بخش معادن دارد؛ طبق آخرین گزارشها این استان هماکنون از ۷۰۰ معدن با ذخیره افزون بر چهار میلیارد و ۳۰۰میلیون تُن و اشتغالزایی بیش از ۹هزار نفر برخوردار است که از مجموع معادن استان، ۱۲۷ معدن غیر فعال و یا نیمه فعال است.
همچنین تاکنون ۳۷ نوع ماده معدنی در استان شناسایی شده؛ از این میزان ۲۳ نوع ماده معدنی در حال برداشت است و ۶۹۵ پروانه بهره برداری، ۱۴۲ گواهی کشف، ۲۹۹ پروانه اکتشاف در استان صادر شده است.
فارس از چه معادنی بهره میبرد؟
بیشترین تعداد معادن مربوط به معادن سنگ لاشه با ۱۵۶ معدن، سنگ مرمریت با ۱۳۷ معدن، سنگ گچ با ۵۵ معدن، خاک های نسوز و صنعتی با ۳۹ معدن است.
بیشترین اشتغال در معادن استان به ترتیب مربوط به معادن سنگ مرمریت، سنگ لاشه، سنگ چینی و خاک های نسوز و صنعتی و بیشترین تعداد معادن مربوط به شهرستان های شیراز با ۷۸ معدن، آباده ۷۴ معدن، نیریز ۵۹ معدن و خرمبید ۴۱ معدن است.
با توجه به پتانسیل فارس در بخش معادن، توسعه این بخش همواره از دغدغهها و اولویتهای متولیان امر در این استان بوده و هست، بر همین اساس برگزاری شورای معادن با حضور فعالان در این عرصه به صورت ویژه در دستورکار است.
شورای معادن درسال گذشته با برگزاری ۲ جلسه ۲۶ مصوبه را ارائه داد و در سالجاری با برگزاری یک جلسه و تصویب پنج مصوبه موضوعات معادن را بررسی و پیگیری کرده است.
در دومین جلسه شورای معادن چه گذشت؟
دومین جلسه شورای معادن فارس در سال ۱۴۰۳ هم که به عنوان بیست و هفتمین جلسه محسوب میشود اخیرا به منظور اجرای ماده ۴۳ قانون برنامه هفتم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جهت رفع موانع و مشکلات و تسهیل امور واحدهای معدنی و صنایع معدنی برگزار شد.
در این جلسه که استاندار و مجموعههای مرتبط با این حوزه حضور داشتند ضمن طرح چهار دستورکار و ارائه گزارشی از وظایف و اختیارات شورای معادن استان در برنامه هفتم توسعه کشور در خصوص صدور مجوز یکی از معادن، پیگیری درخواست رفع سلب صلاحیت بهرهبردار معدن و درخواست تعطیلی موقت معدن نیز مصوبات لازم تصویب شد.
مدیرکل صنعت، معدن و تجارت فارس در این جلسه بر استراتژی و اهم برنامههای کوتاه مدت و بلند مدت در توسعه معادن و صنایع معدنی و پایین دستی، تأمین زیرساختها و جلوگیری از خام فروشی تأکید کرد و گفت: رشد و توسعه معادن ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری، درآمدزایی،تقویت اقتصاد، رشد صادرات تولیدات فرآوری معادن گ، تکمیل زنجیره تولید، بهبود معیشت و کیفیت زندگی افراد جامعه از جمله مزایایی است که توسعه معادن به همراه دارد.
حمید رضا ایزدی افزود: شورای معادن به منظور حمایت، توسعه و ارتقای جایگاه بخش معدن و صنایع معدنی، بهبود مستمر محیط کسب و کار و رشد صادرات برگزار میشود؛ در این شورا چالشهای معادن و صنایع معدنی مورد بررسی قرار میگیرد و راهکارهای اجرایی و عملیاتی ارائه میشود.
شورای معادن استان به استناد ( بند ۷ ماده ۴۸) قانون برنامه هفتم توسعه برگزار میشود.