به گزارش ایرنا از روابط عمومی شرکت آب منطقهای مازندران، افراسیاب میرزایی روز چهارشنبه با بیان اینکه فاز نخست طرح آبرسانی به مرزنآباد، چالوس و نوشهر شامل خط اصلی انتقال آب، سامانه تامین آب و ساخت تصفیهخانه اضطراری است، اظهار کرد: عملیات اجرایی سازه سامانه تامین آب این طرح به پیشرفت فیزیکی ۹۵ درصدی رسیده و در آستانه تکمیل قرار دارد.
وی افزود: برای اجرای این فاز یک خط انتقال ۲۸ کیلومتری با لوله فولادی به قطر ۱۲۰۰ میلیمتر طراحی شده که تا کنون ۱۲ کیلومتر لوله مورد نیاز خریداری شده و ۹ کیلومتر از لولهگذاری نیز انجام شده است.
معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران خاطرنشان کرد: در این خط انتقال پنج مورد لولهگذاری از زیر جاده باید انجام شود که تا کنون ۲ مورد انجام شده است.
میرزایی با بیان اینکه سه شرکت با مجموع هفت هزار میلیارد ریال قرارداد با شرکت آب منطقهای مازندران برای اجرای خط اصلی انتقال همکاری دارند، گفت: در حال حاضر ۲ شرکت پیمانکار مشغول انجام عملیات اجرایی طرح هستند و یک شرکت نیز به عنوان تامینکننده لوله با شرکت آب منطقهای مازندران قرارداد دارد.
وی یکی از دلایل طولانی شدن فرآیند اجرایی این طرح را قرار داشتن خط انتقال در حاشیه جاده چالوس و آزادراه تهران شمال و عبور از بستر رودخانه عنوان کرد و گفت: اجرای عملیات عمرانی در کنار جاده پرتردد چالوس معمولا با برخی محدودیتها همراه است که سرعت پیشرفت فیزیکی را کاهش میدهد.
به گفته معاون طرح و توسعه شرکت آب منطقهای مازندران عبور خط انتقال از بستر رودخانه چالوس و همچنین زمینهای شخصی نیز یکی دیگر از عوامل سرعت پایین اجرای عملیات است.
میرزایی اظهار کرد: در برخی نقاط عملیات اجرایی به دلیل فرآیند اداری اخذ مجوز از دستگاههای اجرایی و استملاک یا رفع تصرف برای مدتی متوقف میشود. این روند در کنار کمبود منابع اعتباری سبب شده که سرعت اجرای عملیات مطابق برنامهریزی اولیه پیش نرود.
به گزارش ایرنا، کلنگ آغاز عملیات اجرایی این طرح که فاز نخست مجتمع شماره ۲ طرح تامین آب آشامیدنی پایدار مازندران از منابع سطحی محسوب میشود آبان ۱۳۹۶ با پیشبینی اعتبار سه هزار میلیارد ریالی به زمین زده شد و قرار بود طی برنامه زمانبندی چهار ساله به بهرهبرداری برسد. با اجرای کامل این طرح ملی آبرسانی به شهرهای نوشهر، چالوس، هچیرود و مرزنآباد و ۱۲۹ روستای این منطقه از منابع سطحی انجام میشود و آب آشامیدنی مورد نیاز بیش از ۵۰۰ هزار نفر از ساکنان استان از منابع سطحی تامین خواهد شد.