اهواز- ایرنا - نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی بر ضرورت اجرای طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان تاکید کرد و گفت: اجرای این طرح بزرگ کشاورزی خوزستان در برنامه هفتم توسعه کشور دیده شده است.

مجتبی یوسفی روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران خوزستان بیان کرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی خوزستان یکی از طرح‌هایی است که به ایجاد اشتغال و افزایش راندمان تولید در زمینه‌های کشاورزی و تامین امنیت غذایی کشور در خوزستان کمک می‌کند.

وی اظهارکرد: امسال حدود ۲۰ درصد گندم کشور به همت کشاورزان خوزستانی تولید شده و این استان نقش بسزایی در تولید مواد غذایی کشور ایفا می‌کند که بر ضرورت اجرای طرح ۵۵۰ هکتاری کشاورزی استان می‌افزاید.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: اصلی‌ترین اشکال این طرح که از سال ۷۵ وارد مراحل اجرایی شد این بود که هیچ جایگاهی در ردیف بودجه مجلس نداشت و بخشی از اقدامات نیز با دستور مقام معظم رهبری و برداشت از صندوق توسعه ملی انجام شد.

یوسفی گفت: سال گذشته برای اولین بار بعد از ۲۸ سال با پیشنهادی که در مجلس ارایه و ردیف مستقل بودجه‌ای بر اساس بند الحاقی پنج تبصره ۲ برای این طرح مهم کشاورزی در نظر گرفته شد که بر اساس آن ۲۰ درصد از سهام مالکانه توسعه نیشکر و هفت طرح جانبی آن به این طرح واگذار شود.

وی به برگزاری نشست‌های مختلف با رییس جمهور شهید و سران قوا در خصوص اجرای این طرح اشاره کرد و افزود: اجرای این طرح اخیرا نیز در نشست مجمع نمایندگان با رییس جمهور مطرح و پیشنهاد شد از ظرفیت واگذاری سهام توسعه نیشکر معادل حدود ۴۰۰ هزار میلیارد ریال برای اجرای این طرح که شامل تسطیح و طرح‌های جانبی است استفاده شود.

نماینده مردم اهواز، کارون، باوی و حمیدیه در مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: با اجرای این طرح، راندمان تولید برخی محصولات از ۱.۵ تا ۲ تن در هر هکتار به حدود ۵ یا ۶ تن در هکتار خواهد رسید که به کشاورز و تامین امنیت غذایی کشور کمک می‌شود.

یوسفی بر ضرورت تامین منابع مالی این طرح کشاورزی تاکید کرد و گفت: باید از ظرفیت‌های قانونگذاری و کمیسیون تلفیق برنامه و بودجه به جای نطق‌های آتشین بدون کاربرد استفاده شود.

وی تصریح کرد: طرح ۵۵۰ هزار هکتاری کشاورزی اکنون در برنامه توسعه هفتم که افق پنح ساله کشور را ترسیم کرده جایگاه دارد و جزو اسناد بالادستی قرار گرفته که دولت‌ها باید در بودجه سنواتی نیازهای آن را پیش‌بینی کنند.

به گزارش ایرنا، فاز نخست طرح ۵۵۰ هزار هکتاری احیای اراضی دشت‌های خوزستان و ایلام، در سطح ۲۹۵ هزار هکتار در سال ۱۳۹۳ کلید خورد و در سال ۱۳۹۷ به اتمام رسید.

اجرای مرحله دوم این طرح به عنوان یکی از مطالبات جدی مردم خوزستان مطرح است که اشتغالزایی فراوانی به همراه خواهد داشت.