به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاعرسانی نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی، امیر توکلیرودی روز چهارشنبه افزود: وزارت صنعت، معدن و تجارت با پیگیری های انجام شده، مجوز فروش ماده معدنی در محل کارگاه شنشویی و تولید قطعات بتنی شهرداری سنگان خواف را صادر کرد.
وی ادامه داد: با وجود ماده معدنی در محدوده معدن شن و ماسه شهرداری سنگان خواف، جدا نشدن ماده معدنی آهن از شن و ماسه منجر به تضییع این منابع در منطقه میشد.
نماینده مردم خواف و رشتخوار در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: با دریافت این مجوز، شهرداری سنگان خواف میتواند از این به بعد پس از جداسازی ماده معدنی و طبق مراحل قانونی نسبت به فروش آن اقدام کند.
توکلیرودی تصریح کرد: این اقدام علاوه بر جلوگیری از اتلاف منابع، به ایجاد درآمد پایدار و تامین شن مورد نیاز برای شهرداری جهت بهبود خدماترسانی به مردم سنگان کمک می کند.
بخش سنگان با ۱۲۳ کیلومتر مرز مشترک با کشور افغانستان در فاصله ۳۰۰ کیلومتری مشهد و ۲۴ کیلومتری جنوب شرقی مرکز شهرستان خواف قرار دارد.
مجتمع سنگ آهن سنگان خواف با بیش از یک میلیارد تن ذخیره و یکی از ۱۰ معدن بزرگ سنگ آهن در جهان و تامینکننده خوراک اولیه برای تولید ۱۷.۵ میلیون تن کنسانتره، ۱۵ میلیون تن گندله و پنج میلیون تن سنگ آهن در ایران در شهر سنگان از توابع این شهرستان واقع است.
مجموعه کانسارهای سنگان با ۳۰ درصد ذخایر سنگ آهن کشور در گسترهای به طول ۲۲ کیلومتر و عرض ۱۰ کیلومتر در ۳۰۰ کیلومتری جنوب شرقی مشهد، ۴۰ کیلومتری جنوب شرقی شهر خواف و ۱۸ کیلومتری شمال شرقی سنگان در جنوب شرقی خراسان رضوی و نزدیک مرز افغانستان قرار دارد.
بارزترین ویژگیهای این معادن سنگ آهن امکان فعالیتهای معدنکاری در طول ۱۲ ماه سال، وجود ماده معدنی در سطح زمین، کاهش هزینههای استخراج و معدنکاری و وجود عناصر نادر خاکی است که با مشارکت بخش دولتی و سازمان توسعه و نوسازی صنایع و معادن ایران (ایمیدرو)، فولاد سنگان و تعدادی دیگر از شرکتهای بزرگ معدنی ایران الگوی موفق سرمایهگذاری و نمونه بسیار خوبی برای سایر نقاط کشور است.
مرکز شهرستان ۱۶۰ هزار نفری خواف در فاصله ۲۶۷ کیلومتری جنوب شرقی مشهد قرار دارد.