مشهد-ایرنا- مدیر کل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: ناترازی انرژی بویژه برق در کشور با توسعه نیروگاه‌های حرارتی جبران نمی‌شود و کشور راهی جز رفتن به سوی ایجاد نیروگاه‌های تجدیدپذیر ندارد.

به گزارش ایرنا، جعفر محمدنژاد سیگارودی روز چهارشنبه در همایش "مدیریت انرژی" با موضوع تامین پایدار انرژی برق صنایع در نخستین پارک بین المللی انرژی خورشیدی ایران افزود: در برابر ظرفیت های فراوان انرژی که در کشور وجود دارد، وضعیت تامین برق در آن بسیار شکننده است، خاموشی در اغلب استان‌ها رخ داده است و این وضعیت شایسته کشوری نیست که در منابع انرژی نفت و گاز رتبه نخست را دارد.

وی با بیان اینکه اکنون بین ۱۵ تا ۱۷ هزار مگاوات کسری تولید برق در کشور وجود دارد، بیان کرد: سالانه نیز مصرف برق در کشور ۵.۷ درصد رشد دارد، به طوری که امسال میزان تقاضای برق به ۸۵ هزار مگاوات رسید.

مدیر کل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: نهایت تلاش ما در افزایش تولید برق به آنجا می رسد که بتوان میزان افزایش تقاضای سالانه در مصرف برق را پاسخ داد، چندین سال است که بخش صنعت کشور متاثر از ناترازی برق بوده و این محدودیت‌ها به بخش خانگی نیز خواهد رسید.

وی ادامه داد: در شرایط کنونی بخش قابل توجهی از نیروگاه‌ها به لحاظ اقتصادی نباید فعال باشند، عمر بالای نیروگاه‌های کشور و فرسودگی آنها دلیل مضاعفی بر ناترازی برق در کشور است.

محمد نژاد با بیان اینکه توسعه تولید بدون برق ممکن نیست، افزود: برای رفع ناترازی برق هیچ راهی جز استفاده از انرژی های تجدیدپذیر وجود ندارد، توسعه نیروگاه‌های فسیلی راهکاری موثر برای رفع ناترازی برق نیست.

وی طولانی بودن دوره احداث، کمبود سوخت، هزینه بالای احداث، آلایندگی زیست محیطی را از مضرات نیروگاه‌های حرارتی ذکر و بیان کرد: سرعت بالای اجرا و سهولت نصب، عدم نیاز به سوخت، امکان تولید پراکنده، پدافند غیرعامل، هزینه تمام شده ارزانتر، سازگار با محیط زیست، جلب منابع مالی خارجی و روند جهانی از مزیت های نیروگاه‌های تجدیدپذیر است.

سرمایه‌گذاری جهان در نیروگاه های تجدیدپذیر ۲ برابر شد

مدیرکل دفتر توسعه سامانه‌های مقیاس کوچک سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق ایران (ساتبا) گفت: آمارها در جهان نشان می دهد که از سال ۲۰۱۹ میزان سرمایه گذاری در حوزه نیروگاه های تجدیدپذیر ۲ برابر نیروگاه های فسیلی بوده است، تجدیدپذیرها در کشورهای توسعه یافته جایگاه ویژه ای داشته اند.

وی ادامه داد: لازم است که زیرساخت های لازم در استان‌های برخوردار از انرژی تجدیدپذیر برای توسعه نیروهای خورشیدی و بادی ایجاد شود، در همین راستا قرار است پارک خورشیدی در سرخس ایجاد شود که زیرساخت‌ها در آن منطقه فراهم شده است.

محمدنژاد اظهار کرد: ظرفیت قابل توجه تونل بادی در منطقه خواف، امتیاز ویژه برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی است، اگر امروز سرمایه گذاران حوزه صنعت در عرصه انرژی‌های تجدیدپذیر سرمایه گذاری کنند، مدت بازگشت سرمایه آنها ۲ سال خواهد بود.

وی بیان کرد: نیروگاه‌های تجدیدپذیر ۳۰ سال کارکرد دارند، نیاز به نیروی استخدامی جدید برای آنها نیست و فاقد آلودگی زیست محیطی هستند.

این مسوول در ساتبا با بیان اینکه چطور می‌توان برای صنایع پاسخ مناسبی در کوتاه مدت و بلندمدت در حوزه تولید برق داشت، گفت: ساتبا یک سری راهکارهای بینابینی برای پیش رفتن صنایع به سمت سرمایه گذاری در حوزه تجدیدپذیرها در نظر گرفته است.

برچسب‌ها