شیراز - ایرنا- استاندار فارس گفت: تمام بهره برداران معادن استان باید به مسوولیت های اجتماعی خود نسبت به ساکنین و مجاورین معادن عمل کرده و بخشی از عوائد حاصل از بهره‌برداری را برای خدمات دهی میزبانان هزینه کنند.

به گزارش ایرنا، محمد هادی ایمانیه، چهارشنبه در بیست و هفتمین جلسه شورای معادن استان در شیراز، خواستار ارائه گزارش جامعی از میزان درآمد معادن و میزان عملکرد معادن در قبال مسئولیت اجتماعی و پرداخت حقوق‌های دولتی و سایر تکالیف قانونی آنها شد.

وی اظهار کرد: این گزارش پس از ارائه، به شکل میدانی راستی آزمایی خواهد شد چرا که معادن جزو انفال است و قسمت قابل توجهی از عواید کلی آن باید در زندگی عموم مردم هزینه شود.

ایمانیه یادآور شد: در بحث خدمات دهی معادن به ساکنین مناطق مجاور، بهبود محیط زیست، تامین سلامت، بهسازی جاده‌های مواصلاتی، رعایت بهداشت و عمران و آبادی در اولویت قرار دارد.

استاندار فارس گفت: نقش مسئولیت اجتماعی بهره برداران معادن در این زمینه جزو تکالیف قانونی بشمار می‌رود و غیر قابل انکار نیست و باید به شکل ویژه در دستور کار بهره‌برداران قرار گیرد.

ایمانیه، بر لزوم نظارت همه جانبه و لحظه‌ای از فعالیت معادن نیز تاکید کرد و خواستار فراهم شدن زیرساخت های مانیتورینگ و رصد فعالیت معادن شد.

وی تصریح کرد: باید به این سمت حرکت کنیم تا بهره‌برداری از معادن بر اساس مجوزهای قانونی واگذار شده، به طور لحظه‌ای قابل ارزیابی و پایش باشد.

ایمانیه گفت: در کنار این باید از ارتقای تکنولوژی و تجهیزات اکتشاف و بهره برداری از معادن و ایجاد صنایع معدنی در اطراف معادن نیز حمایت لازم شود.

برقراری پرواز مستقیم شیراز – دوشنبه دنبال شود

استاندار فارس همچنین در جلسه شورای راهبردی گردشگری سلامت دستورات لازم در خصوص برقراری پرواز مستقیم شیراز - دوشنبه (پایتخت تاجیکستان) و افزایش پرواز آبادان به شیراز را صادر کرد.

ایمانیه افزود: یکی از مواردی که در حوزه گردشگری سلامت به شکل جامع حل نشده، بحث کارت مترجمی راهنمایان گردشگری حوزه سلامت است و تا این موضوع به شکل ویژه حل و فصل نشود، فعالیت های این حوزه به سرانجام نهایی نمی‌رسد.

وی ادامه داد: لذا بسته‌ای تدوین و مشوق‌های ویژه دارندگان کارت در آن مطرح و همچنین عدم فعالیت و ایجاد محدودیت برای افرادی که فاقد این کارت هستند نیز در آن بسته دیده شود.

استاندار فارس، با اشاره به اقدامات انجام شده برای پذیرش بیماران از کشور تاجیکستان، بر لزوم توجه به لغو ویزای زمینی و ویزای هوایی از این کشور به شیراز تاکید کرد و گفت: همانگونه که ویزای سفر هوایی از تاجیکستان به تهران برداشته شده، لغو ویزای زمینی نیز با ارائه دلایل کافی به راحتی قابل پیگیری است.

ایمانیه، خواستار راه‌اندازی درگاه الکترونیک و ساماندهی آمار بیماران مراجعه کننده به مراکز درمانی فارس شد و افزود: چنانچه فعالیت سامانه جامع گردشگری سلامت کشور تا پایان شهریور ماه امسال از سوی وزارت بهداشت آغاز نشود، دانشگاه علوم پزشکی شیراز سامانه استانی در این زمینه ایجاد کند.

استاندار فارس گفت: در دیدار اخیر با معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان برنامه و بودجه کشور، از وی قول مساعد گرفتیم که تمام موانع پیش روی چهار حوزه گردشگری زیارتی، سلامت، تاریخی و سیاحتی استان در هیات دولت مطرح و برای رفع آنان تدبیر شود.