به گزارش ایرنا، در تقویم ایران، روز نخست شهریور، زادروز حکیم و طبیب نامدار، شیخ الرییس ابوعلی سینا به عنوان روز پزشک نامگذاری شده است تا بدین وسیله از خدمات پزشکان قدردانی شود.
همچنین در این روز یاد و خاطر شهدای سلامت و بسیاری از پزشکان که در ادوار سخت و پر التهاب دفاع مقدس و دوران همهگیری کرونا، با از خودگذشتگی، صیانت از سلامت جامعه را سرلوحه کار خود قرار داده و به درجه رفیع شهادت نایل آمدند، گرامی داشته میشود.
روزی برای پاسداشت خدمات و تلاشهای پزشکان
رییس دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بدون شک جایگاه و منزلت حرفه پزشکی در جامعه، مرهون مجاهدتها و تلاش پزشکانی است که همواره با تعهد به سوگند خود و عمل به مسوولیت اجتماعی خویش، نجات جان و مراقبت از سلامت انسانها را در اولویت قرار داده و در تمام سختیها و فراز و فرودها برای خدمتگزاری به مردم خالصانه گام برداشتهاند.
دکتر محمود شبستری افزود: روز پزشک، مناسبتی ارزنده برای پاسداشت خدمات و تلاشهای پزشکانی است که دلسوزانه، با عشق به نجات جان بشر، مسیر خدمت را برگزیده و در تمامی برهههای سرنوشت ساز، پیشتاز عرصههای خدمت به بیماران بوده و در تحقق میثاق پزشکی، گاه تا پای جان، حامی سلامت بیماران بوده اند و پرچم پرغرور ایران اسلامی را همواره در عرصه پزشکی و پیشرفتهای این حوزه، پراهتزاز ساختهاند.
وی ادامه داد: دانشگاه علوم پزشکی مشهد به پشتوانه بیش از هفت دهه دانش آکادمیک در این حوزه و به لطف حضور انسانهایی شایسته و توانمند، همواره توانسته جایگاه خود را به عنوان یکی از قطبهای پزشکی کشور در طول دههها، ارتقا بخشیده و به عنوان بخشی اثرگذار در نظام سلامت ایران، جلوهگر باشد.
بیشتر بخوانید:
مدیران و نهادهای مختلف در خراسان رضوی "روز پزشک" را گرامی داشتند
روز پزشک و بزرگداشت علم مبتنی بر ایمان و معرفت
رییس بیمارستان حضرت قائم(عج) مشهد گفت: به معنای حقیقی کلمه روز پزشک، روز بزرگداشت علم مبتنی بر ایمان و معرفت و روز تکریم فرزندان فرهیخته و مستعد ملتی است که اراده کردهاند تا با اقتدا به پیشکسوتان نامدار خود، گذشته افتخارآفرین علمیشان را احیا و جایگاه شایسته خویش را در این عرصه گسترده به اثبات برسانند.
دکتر غلامعلی معموری افزود: قشر فرهیخته پزشکان، طبابت را با حکمت و اخلاق درآمیخته و با دم مسیحایی خود، درد و رنج را از جسم و روان دردمندان زدوده و شوق امید را در کالبد جسم و روح زندگی آنان میدمند.
در دین مبین اسلام دانش پزشکی همسان علم دین و از شریفترین علوم به شمار آمده است
وی با بیان این که در دین مبین اسلام دانش پزشکی همسان علم دین و از شریفترین علوم به شمار آمده است، ادامه داد: در ایران، طبابت و طبیب همواره از قداست و احترام زیادی برخوردار بوده و اهمیت و توجه دیرپای ایرانیان به این علم، سبب شده قلههای علم پزشکی توسط مشاهیر و دانشمندان برجسته ایرانی در طول تاریخ فتح شود و نام ایران با تاریخ طب گره بخورد.
بیشتر بخوانید:
استاندار خراسان رضوی: پزشکان در خط مقدم خدمترسانی هستند
حرفه ارزشمند پزشکی نباید با مادیات عجین شود
استاد پیشکسوت و فوق تخصص جراحی قفسه صدری (جراحی توراکس) دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز در توصیف شأن و جایگاه پزشک با اشاره به آیه ۳۲ سوره مبارکه "مائده" گفت: خداوند در این آیه شریفه فرموده است که "هر کس انسانی را زنده کند، گویا همه مردم را زنده کرده است"، بنابراین می توان گفت که هر کسی جان انسانی را از گرفتاری و مصیبت نجات دهد، در واقع جان بشریت را نجات داده است و این ارزش کار پزشک است به شرطی که با مادیات عجین نشود و ارزش معنوی آن از بین نرود.
هر کسی جان انسانی را از گرفتاری و مصیبت نجات دهد، درواقع جان بشریت را نجات داده است و این ارزش کار پزشک است
دکتر سیدحسین فتاحی معصوم افزود: پزشکی که در شب و اورژانسها جان انسانها را نجات میدهد، نباید آن را بامسائل مادی و سیاسی مخلوط کند و مسائل مادی باید توسط مسوولان تامین شود بنابراین پزشکان باید این ارزش معنوی را برای خود حفظ کنند که در آخرت نیز مایه سربلندی و سعادت آنان خواهد بود.
بیشتر بخوانید:
۸۴۰۰ پزشک در مشهد به بیماران خدمت میکنند
ارتباط پزشک و بیمار، مبتنی بر همدردی و انسانیت
استاد رادیوتراپی، آنکولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: پزشکی رشتهای است که سرعت تحول در آن بسیار زیاد است و برای به روز شدن اطلاعات باید مطالعه مستمر و کار پژوهشی داشت که این موضوع جزو چالشهای این رشته است، لذا اگر فردی برای مسائل مادی و اقتصادی وارد حرفه پزشکی شود تصمیمی کاملا اشتباه گرفته است و هرگز نباید با این نگاه به سراغ رشته خطیر پزشکی رفت.
دکتر رهام سالک افزود: اگر برخی از پزشکان از نظر درآمدی در ردههای بهتری قرار دارند، به دلیل میزان ساعات فعالیت و کار زیادی است که انجام میدهند و این کار ختم به ۶ یا هست ساعت و یا یک نوبت کاری نیست بلکه در واقع بیشتر پزشکان بیش از ۱۵ ساعت در شبانه روز درگیر جنبههای مختلف شغلیشان هستند و زندگی و عمر خود را صرف این حرفه میکنند.
وی ادامه داد: فردی که میخواهد پزشک شود باید در مرحله نخست انگیزه کافی و سپس همت کافی داشته باشد تا بتواند دانش خود را همیشه به روز نگه دارد و بنابراین همیشه باید در حال یادگیری و مطالعه باشد و فنون جدید آن رشته را فراگیرد.
این مسوول با اشاره به نقش مهم پزشکان در تامین سلامت عمومی جامعه گفت: ارتباط پزشک و بیمار یک رابطه انسانی و مبتنی بر حس همدردی و درک متقابل و نه صرفا رابطهای رسمی و اداری است.
دکتر سالک ادامه داد: بنابراین آنچه باعث بهتر شدن رابطه پزشک و بیمار میشود این است که بیمار، شرایط و سختیهای او را بتوانیم درک کنیم و با آنها حس همدردی داشته باشیم که در واقع یک رفتار انسانی است و تجربه من ثابت کرده که با بیمار نباید برخورد اداری داشت.
رضایتمندی بیمار، بهترین احساس را به پزشک هدیه میکند
متخصص بیماریهای داخلی و پزشک نمونه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در سال ۱۴۰۲ نیز گفت: تسکین آلام بیماران، دغدغه همیشگی یک پزشک است و به عنوان یک پزشک، از حس رضایتمندی بیمارانم نسبت به نتیجه درمانشان، احساس خوشایند و انگیزه بخشی را دریافت میکنم.
دکتر حمیده دهقانی افزود: جامعه بزرگ پزشکان با جان و دل کار میکنند و دلسوزانه در خدمت مردم هستند، پزشکان ما در دروان سخت کرونا ایثارگرانه برای نجات مردم کار کردند و اکنون نیز برای افزیش سطح سلامت مردم تلاش میکنند.
وی با اشاره به ویژگیهای یک پزشک موفق ادامه داد: پزشکی در حرفه خود کامیاب است که مسوولیتپذیر، فعال و کوشا، متواضع، خوش برخورد و دلسوز برای بیماران باشد.
داشتن علاقه، معیار اصلی ورود به رشته پزشکی
پزشک و متخصص رادیولوژی و استاد گروه رادیولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد نیز گفت: حرفه پزشکی، مسوولیت خطیری است که تنها علاقه میتواند سختی های آن را قابل تحمل کند.
دنیا فرخطهرانی افزود: یک پزشک با توجه به حرفه خطیری که دارد، معمولا با انسانهای دردمند و ناخوشاحوال در ارتباط است و مردم نیز به پزشکان اعتماد میکنند که همین، مسوولیت را سنگینتر میکند بنابراین ما پزشکان باید با انجام درست وظایف خود، پاسخگوی این اعتماد باشیم.
به جوانان توصیه میکنم اگر عاشق رشته پزشکی هستند وارد این رشته شوند
وی ادامه داد: به جوانان توصیه میکنم اگر عاشق رشته پزشکی هستند وارد این رشته شوند و گرنه وارد رشتههای دیگری که علاقهمند هستند شوند، چرا که اگر به رشته پزشکی علاقه نداشته باشند، باعث سرخوردگی در آنان خواهد شد و از کار خود لذت نخواهند برد.
دستاوردهای بزرگ حوزه سلامت از افتخارات جمهوری اسلامی است
معاون درمان دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: یکی از افتخارات جمهوری اسلامی، دستاوردهای بزرگ حوزه سلامت است و هم اکنون خدمات تخصصی و فوق تخصصی که در مناطق مختلف کشور ارائه میشود در نوع خود منحصر به فرد محسوب میشود.
دکتر محمد دهقانی فیروزآبادی افزود: در ابتدای پیروزی انقلاب، بسیاری از بیماران برای درمان مجبور به حضور در کشورهای دیگر بودند در حالی که هماینک پیشرفتهترین و پیچیدهترین اقدامات درمانی و عملهای جراحی به همت پزشکان توانمند کشورمان به بیماران ارائه میشود و حتی در دورترین شهرستانهای کشور امکان دسترسی به خدمات بهداشتی و درمانی فراهم شده است.
وی ادامه داد: پیشرفتهای علم پزشکی کشورمان از جمله در مشهد مقدس موجب شده که بسیاری از گردشگران سلامت از دیگر کشورهای منطقه و جهان، کشورمان را برای درمان مراکز درمانی انتخاب کنند و در این حوزه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از مراکز پیشتاز کشور محسوب میشود.
این مسوول با بیان اینکه پزشکان در تمامی برههها خدمات موثر و ماندگاری در خدمترسانی به مردم و ارتقای سلامت جامعه داشتهاند، بیان کرد: یکی از نقاط بارز و ستودنی در سالهای اخیر، جانفشانیها و ایثارگریهای شبانهروزی پزشکان در دوران طاقتفرسا و دشوار کرونا بود که با لطف الهی، پزشکان خدوم، توانستند با تلاشی ارزشمند و بیوقفه، گام بزرگی در شکست کرونا بردارند.
سلامت مردم، محور اصلی توسعه پایدار در حوزه بینالملل
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: در حوزه بینالملل وقتی از توسعه پایدار صحبت میشود محور اصلی آن سلامت مردم است و در تیم سلامت، پزشکان متناسب با توان، مهارت و تخصص خود نقشآفرینی میکنند و معتقدیم که پزشکان ایرانی همواره و در تمامی عرصههای ملی و بینالمللی خوش درخشیدهاند.
دکتر شاپور بدیعی افزود: پزشکی، شغلی سرشار از عشق است که در مسیر خدمت به مردم است و اگر از معلمی به عنوان شغل انبیا نام برده میشود، از پزشکی هم عنوان به ضامن سلامت جامعه نام برده شده است و خداوند منان موهبتی به فرد پزشک عطا کرده که این توفیق نصیب و روزی هرکسی نمیشود و آن فرد هم به چیزی جز سلامت مردم فکر نمیکند.
سال گذشته بیماران بسیاری از ۸۲ کشور جهان برای درمان بیماری خود به بیمارستانهای مدارای مجوزش پذیرش گردشگر سلامت در کشور مراجعه کردند
وی با اشاره به جایگاه ویژه ایران در حوزه گردشگری سلامت، بیان کرد: ایران در سالیان اخیر به حدی در حوزه سلامت رشد کرده که نه تنها دیگر نیازی به اعزام بیماران ایرانی به دیگر کشورها ندارد بلکه بیماران بسیاری از سایر کشورها برای درمان به ایران میآیند.
این مسوول بیان کرد: در سال گذشته در حوزه گردشگری سلامت بیماران بسیاری از ۸۲ کشور جهان برای درمان بیماری خود به مراکز درمانی دارای مجوز پذیرش گردشگر سلامت در نقاط مختلف کشور از جمله مشهد مراجعه کرده و زیر درمان قرار گرفتند.
معاون بینالملل دانشگاه علوم پزشکی مشهد تاکید کرد: ما معتقدیم که پزشکان ایرانی متناسب با علم روز دنیا به مردم خدمت ارائه میکنند و با افتخار میتوان گفت در بسیاری از تخصصهای پزشکی از رتبههای تک رقمی بسیاری در سطوح قارهای، منطقهای و جهانی برخوردار هستیم.