به گزارش بامداد جمعه ایرنا، "روزنامه تایمز آو ایندیا" به نقل از منابع تجاری و صنعتی گزارش داد که هند در ماه گذشته واردات نفت از روسیه را ۱۲ درصد نسبت به سال گذشته افزایش داد. این رقم در مجموع ۴۴ درصد از کل واردات نفت هند را به خود اختصاص داد و به سطح بی سابقه ۲.۰۷ میلیون بشکه در روز رسید.
عراق دومین تامین کننده نفت هند است. خرید نفت هند از کشورهای خاورمیانه در دوره یاد شده ۴ درصد افزایش یافت و سهم منطقه از کل واردات هند به ۴۰ درصد افزایش یافت.
اداره اصلی گمرک چین پیشتر گزارش داد که واردات نفت چین از روسیه در ماه جولای با ۱۱.۵ درصد کاهش ماهانه به ۷.۴۵ میلیون تن رسیده است. روسیه با این وجود همچنان در صدر فهرست بیش از ۳۰ صادرکننده نفت به چین قرار دارد.
به گزارش ایرنا، بر اساس گزارش رویترز، دولت روسیه، ۱۰.۷ تریلیون روبل از فروش نفت و گاز را برای درآمد فدرال در سال ۲۰۲۴ پیش بینی کرده که ۲۱ درصد بالاتر از سال ۲۰۲۳ است که طی آن، قیمت نفت ضعیفتر شد و کاهش صادرات گاز، درآمد این کشور را به میزان ۲۴ درصد کاهش داد.
الکسی گراموف، رییس موسسه مطالعات نفتی و اقتصادی روسیه در مصاحبه با این خبرگزاری اعلام کرد اولین تحریم های نفتی آمریکا علیه روسیه باعث شد تا صنعت نفت این کشور به سمت جایگزینی واقعی واردات سوق پیدا کند.
اولین بسته های تحریمی آمریکا و اتحادیه اروپا که علیه روسیه در ژوییه ۲۰۱۴ (تیرماه ۱۳۹۳) اعمال شدند بر بخش های اقتصادی و تامین انرژی و هم چنین بر تامین فناوری و تجهیزات استخراج نفت در منطقه قطب شمال، منابع آب های عمیق و پروژه های نفتی تاثیر گذاشت.
گراموف افزود: هدف اصلی این تحریم ها محدود کردن چشم انداز بلندمدت توسعه فناوری صنعت نفت و گاز روسیه بوده زیرا غرب تصور می کرد مسکو عمیقا به کشورهای خارجی وابسته است.
وی تاکید کرد: اکنون پس از گذشت ۱۰ سال از آغاز این تحریم ها می توان نتیجه گرفت که این تحریم ها نه تنها بازدارنده نبوده بلکه به فرصت و انگیزه ای قوی برای جایگزینی واقعی واردات در روسیه تبدیل شده اند.