به گزارش خبرنگار ایرنا ، محمد طیب صحرایی روز جمعه در ستاد اربعین استان کرمانشاه با حضور اسکندر مؤمنی وزیر کشور در قرارگاه فراجا در مرز بینالمللی خسروی، افزود: تردد از پایانه مرزی خسروی با توجه به امنیت منطقه، از سال گذشته بهصورت ۲۴ ساعته در جریان و مرز فعال است.
وی با اشاره به تدابیر ملی و استانی برای سهولت، امنیت و آرامش تردد زائران در مرز خسروی اظهار کرد : علاوه بر پذیرش زائرانی که از این مرز عبور میکنند، بیش از ۷۰ درصد زائرانی که از مرز مهران عازم عتباتعالیات میشوند نیز از راههای استان کرمانشاه تردد می کنند.
استاندار کرمانشاه با بیان اینکه این استان سالانه میزبان تردد میلیونها زائر است، خاطرنشان کرد: سال گذشته اولین تجربه را برای تردد ۲۴ ساعته از مرز خسروی داشتیم باتوجهبه تجربه های سال گذشته مبنی بر مشکلات رفتوبرگشت زوار در سمت مرز منذریه به شهرهای مقدس عراق، تفاهمنامههایی با استان همجوار و طرف عراقی صورت گرفت که امسال گزارشی مبنی بر وجود مشکلات گذشته دریافت نداشتیم و حرز با اقبال زائران مواجه شده است.
وی فراهم کردن بیش از ۲۷۰ هکتار پارکینگ در قصرشیرین و مرز خسروی و برپایی ۳۰۰ موکب با توجه به قرار داشتن ۱۷ شهر استان کرمانشاه در مسیر تردد زوار از اقدام های لازم برای رفاه زائران است.
صحرایی با اشاره به برکات اربعین در بحث توسعه زیرساختهای استان خاطرنشان کرد: سال گذشته ۳۰۰ کیلومتر از راههای آستان بهسازی شده و همچنین ۱۳ نقطه از ۱۹ نقطه حادثهخیز استان، ایمن شده است.
استاندار کرمانشاه تصریح کرد: امسال در نهایت با مجموع اقدامات انجام شده و تردد زوار به عتبات عالیات، رونق بیشتری داشته باشد.
وی در ادامه، با یادآوری تصویب تأمین مالی پروژه ریلی کرمانشاه_ خسروی به اختصاص ۳۰۰ هزار میلیارد ریال اعتبار بهعنوان پروژه استجازه رهبر معظم انقلاب، گفت: این اعتبار طی سه سال آینده تخصیص داده میشود که تحقق آن و تکمیل پروژه مذکور؛ تردد ارزان، با امنیت، آسانتر و تراکم زوار به مرز خسروی را به دنبال دارد.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند و همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.