زاهدان - ایرنا - معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: تاکنون ۱۳ شهرستان و ۱۳۰ روستای این استان با اجرای پنج هزار و ۶۷۲ کیلومتر شبکه خط انتقال از گاز شهری برخوردار شدند.

منصور بیجار روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: نصب ۳۶ هزار و ۸۹۷ انشعاب و اشتراک پذیری ۷۱ هزار و ۷۰۳ نفر از مردم سیستان و بلوچستان تاکنون انجام شده و همچنان در تداوم خدمات رسانی عملیات اجرایی گاز رسانی به شهرهای سرجنگل، چابهار، کنارک، قصرقند، میرجاوه، ده رئیس، ریگ ملک و تفتان، سراوان، پنج شهرستان منطقه سیستان و راسک در حال انجام است.

وی ادامه داد: تاکنون ۱۴۴ هزار و ۲۳۹ خانوار ساکن در مناطق شهری و بیش از سه هزار و ۵۵۱ خانوار ساکن در روستاهای سیستان و بلوچستان از گازشهری برخوردار شدند و همچنان مسیر خدمت با قوت ادامه دارد.

معاون استاندار سیستان و بلوچستان افزود: علاوه بر شهرها و روستاهای استان گاز دار کردن خطوط انتقال ایرانشهر - چابهار با اعتبار ۴۰۰ میلیون یورو، زاهدان - زابل، خط انتقال ایرانشهر- خاش- میرجاوه و گازرسانی به کارخانه سیمان سیستان، نیروگاه چابهار، کارخانه بافت بلوچ ایرانشهر انجام شده و عملیات گازرسانی به صنایع شهر زاهدان و شهرک کامبوزیا این شهرستان نیز آغاز شده است.

وی خاطرنشان کرد: سعی بر آن است تا با رساندن این موهبت الهی به اقصی نقاط سیستان و بلوچستان در کمترین زمان ممکن علاوه بر رفع یکی از اصلی ترین دغدغه های هم استانی های عزیز که همان تامین سوخت مورد نیاز است؛ جان تازه ای به صنایع استان و بخش تولید بخشیده شود.

به گزارش ایرنا، شبکه انتقال گاز در اولین صحنه خود بعد از گذر از پیچ وخم‌های متعدد وارد سیستان و بلوچستان شد، طرحی که با اجرای پروژه عظیم انتقال گاز از عسلویه به این استان به طول ۹۰۷ کیلومتر با لوله‌هایی به قطر ۵۶ اینچ در شهریور ۸۹ به بهره‌برداری رسید و در فروردین سال ۹۳ طرح گازرسانی به زاهدان، چابهار، زابل، کنارک و صنایع موجود منطقه با اعتبار یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار از محل بند ق تبصره ۲ قانون بودجه سال ۹۳ تصویب شد.

گام مهم بعدی در این پروژه انتقال گاز از ایرانشهر به زاهدان به طول ۲۶۲ کیلومتر با قطر ۳۶ اینچ و اعتبار هفت هزار و ۵۰۰ میلیارد ریال بود.طرحی که شهریور ۹۲ آغاز و حجم عمده این طرح (۷۰ درصد کار) در سال ۹۵ در مدت ۱۰ ماه انجام شد.

سیستان و بلوچستان با گستره ۱۸۸ هزار و ۲۲۲ کیلومترمربع (معادل ۱۱.۵ درصد مساحت کشور) و بیش‌ از ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار نفر جمعیت، آخرین استان فاقد شبکه گاز کشور به شمار می‌رود.

از مهمترین دستاوردهای دولت سیزدهم در حوزه خطوط انتقال گاز بین شهری، بهره برداری از خط انتقال گاز زاهدان به زابل و همچنین بهره‌برداری از خط انتقال گاز ایرانشهر - پاییزان - خاش و خاش - میرجاوه در آبان ماه پارسال، با هدف بهره مندی مردم شهرستان‌های خاش، میرجاوه، زابل، هیرمند، نیمروز، زهک و هامون و همچنین صنایع و صنوف مستقر در این شهرستان‌ها از گاز طبیعی است.