سید رضا عباسی نیشابوری روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در مشهد افزود: این حشره شب ها در اطراف منابع نوری مشاهده می شود که ممکن است باعث نگرانی شهروندان شده باشد اما در حقیقت محل زندگی اصلی این حشره گیاهان و در اکوسیستم طبیعی بوده و زندگی آن وابسته به گیاهان است.
وی ادامه داد: با توجه به شرایط آب و هوایی امسال و بارندگی های مناسب در طبیعت شرایط تکثیر این حشره فراهم شده و اکنون با جمعیت زیاد ظاهر شده است از طرفی وجود نور سفید در سطح شهر موجب جذب این حشره به سمت نور شده است لذا در سطح شهر فراگیر شده اند به همین دلیل توصیه می شود در منازل و معابر از نور زرد استفاده شود.
سرپرست اداره کل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی گفت: زندگی این سنک وابسته به زندگی انسان نیست و نیش نمی زند و همچنین بیماری از طریق این حشره منتقل نمی شود و وجود آن برای انسان کاملا بی خطر است.
عباسی افزود: برای از بین بردن این حشره در شهرها در حوزه اداری مرتبط برنامه ریزی خواهد شد و شهروندان خونسردی خود را در این زمینه حفظ و در اقدام اولیه با نصب توری برای درب و پنجره و همچنین بستن منافذ و درزهای ورودی برای محل های مسکونی از ورود حشره به داخل منازل جلوگیری کنند.
وی اضافه کرد: تا اطلاع ثانوی به هیچ وجه استفاده از سموم برای مقابله با این حشره توصیه نمی شود و سمپاشی باید با ملاحظات و شیوه های خاص انجام شود.
به گزارش ایرنا، برای نخستین بار آفت سنک برگ خوار پنبه حدود سه هفته قبل در شهر سرخس مشاهده شد، شهری که در اطراف آن مزارع پنبه وجود دارد.