به گزارش خبرنگار ایرنا، به همین مناسبت قشم یکپارچه عزادار است و بیرق های عزا بر سر در مساجد، حسینیه ها، اداره ها، بلوارها، خیابان ها، میادین، مراکز نظامی و انتظامی، دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی این شهرستان مرزی نصب شده است.
مردم این شهرستان و ارادتمندان اهل بیت عصمت و طهارت(ع) در راستای عزاداری های ماه های محرم و صفر هم اکنون خود را برای حضور در مراسم عزاداری اربعین حسینی آماده می کنند.
یکی از آداب و سوم محوری مناطق روستایی و شهری جزیره قشم در محرم و صفر برگزاری مراسم سینه زنی محلی، روضه خوانی و دمام زنی است که از عصر شنبه سوم شهریور در آستانه اربعین حسینی تا چهارشنبه ۱۴ شهریور ماه شهادت حضرت امام رضا(ع) از سوی هیات های مذهبی برگزار می شود.
همچنین از جمله اقدام های شاخص و منحصر به فرد ساحل نشینان و جزیره نشینان در این شهرستان مرزی پیاده روی جاماندهای اربعین در قشم به تاسی از پیاده روی زائران حضرت سیدالشهدا(ع) در کربلا در روز اربعین است.
رییس تبلیغات اسلامی قشم در این زمینه به خبرنگار ایرنا گفت: همایش پیادهروی "جاماندگان اربعین" فردا یکشنبه چهارم شهریور از میدان سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی تا گلزار شهدای خوش نام شهرک امام حسن مجتبی(ع) طولا در این شهرستان مرزی برگزار میشود.
حجت الاسلام غلامعلی کاظمی افزود: این همایش از ساعت ۱۶ عصر تا ۱۹ شب همگام با عاشقان حسینی حاضر در کربلای معلی در یک مسیر هشت کیلومتری انجام خواهد شد.
وی ادامه داد: در ماه های محرم و صفر ۱۱۲ مبلغ برای انجام امور تبلیغی، سخنرانی و ذکر مصائب حضرت سیدالشهدا(ع) به نقاط مختلف این جزیره اعزام شدند که از این تعداد ۱۲ نفر را مبلغان اعزامی از قم و اصفهان و بقیه را مبلغان بومی و ساکن قشم تشکیل می دهند.
رییس تبلیغات اسلامی قشم توضیح داد: در آستانه اربعین حسینی زیارت اربعین همراه با مداحی و عزاداری در مساجد نقاط شهری و روستایی این جزیره با شکوه خاصی برگزار می شود.
به گزارش ایرنا، اربعین به عنوان چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یارانش در صحرای کربلا در میان آزادیخواهان جهان و بخصوص شیعیان از اهمیت و جایگاه بالایی برخوردار است و بنا بر روایات اربعین حسینی در واقع به عنوان سالروز بازگشت اسرای کربلا از شام به عراق بمناسبت چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) در ۲۰ صفر سال ۶۱ هجری قمری است.
اربعین به عنوان تنها بزرگداشت چهلمین روز شهادت امام معصوم در تقویم شمسی و قمری به ثبت رسیده و بر اساس یافته های پژوهشگران اسلامی و دینی این نخستین و تنها مراسم اربعین در دنیای اسلام است.
مطابق تقویم ۱۴۰۳، روز یکشنبه چهارم شهریور ماه برابر با ۲۰ صفر ۱۴۴۶، اربعین حسینی است.
برای گرامیداشت چهلمین روز شهادت امام حسین (ع) و یاران ایشان هر سال آیین مذهبی راهپیمایی اربعین حسینی (ع) از نجف به مقصد کربلا با حضور گروه های مردمی از کشورهای مختلف برگزار می شود.
پیاده روی اربعین، یکی از بزرگ ترین، باشکوه ترین، پرشور ترین و گسترده ترین مناسک و مراسم عزاداری مسلمانان و شیعیان و در زمره عظیم ترین اجتماعات مذهبی جهان است که رکوردی بیش از ۴۵ میلیون زائر کربلا را به نام خود ثبت کرده است.
در این راهپیمایی بی نظیر؛ زیباترین جلوه های ایمان، عشق، شور، معنویت، انفاق، ایثار، همدلی، همراهی و صمیمیت ترسیم شده است و در حال تبدیل شدن به بزرگ ترین و باشکوه ترین نماد فرهنگی و هویت ساز جهان تشیع و اسلام ناب محمدی (ص) است.
وظیفه اصلی پذیرایی از این سیل عظیم عاشقان حسینی و پیاده روندگان اربعین، بر دوش ملت مومن و عزیز ایران و عراق است که با استقرار موکب های گسترده و زیبا و بهره گیری از هدایای با برکت مردمی، از زائرین و عاشقان امام عاشورا و شیفتگان شهدای کربلا استقبال می کنند.
این حماسه بی مانند و جاودان و حرکت توام با شور و شعور، نشان دهنده اوج معرفت، محبت و عشق ملت های مسلمان و شیعه به خاندان رسالت و امامت و خانواده حضرت سیدالشهدا (ع) است که از آن فضایی سراسر شوق و شکوه و صفا بوجود می آید و پیوند عاطفی امت های اسلامی، خصوصا دو ملت ایران و عراق را عمق می بخشد.
جمعیت حاضر در این راهپیمایی همه ساله میلیون ها نفر تخمین زده می شود و زائران ایرانی مسیر ۸۰ کیلومتری نجف اشرف تا کربلای معلی را برای پیاده روی انتخاب می کنند؛ این مسیر شامل یکهزار و ۴۵۲ ستون (عمود) است که برای راهپیمایی پیش بینی شده و فاصله بین هر ستون با دیگری ۵۰ متر است.
با متوسط پیاده روی هفت تا هشت ساعت در هر روز، مسیر نجف تا کربلا سه تا چهار روز طول می کشد.
ستاد فرهنگی اربعین با پیشنهاد و مشورت برادران ایرانی و عراقی و موافقت مسئولان ستادهای اربعین در کشور و جمهوری عراق، شعار «کربلا طریق الاقصی» را به عنوان شعار اربعینی امسال انتخاب کرده است.
جزیره قشم با وسعت یک هزار و ۵۰۰ کیلومتر مربع از تنگه هرمز به موازات ساحل جنوبی ایران به طول ۱۳۵ کیلومتر و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر از توابع هرمزگان است و ۳۰۰ کیلومتر خط ساحلی دارد.
شهرستان قشم شامل جزیرههای قشم، هنگام و لارک با حدود ۱۵۰ هزار نفر جمعیت از تنگه هرمز به موازات ساحل استان هرمزگان به طول ۱۵۰ و عرض میانگین ۱۱ کیلومتر در میان آبهای خلیج فارس گسترده شده است.