به گزارش خبرنگار ایرنا، سردار کیاست سپهری شنبه شب در نشست خبری با خبرنگاران مستقر در مرز خسروی با تسلیت اربعین حسینی و با بیان اینکه رسانهها نماینده مردم و حلقه واسط بین مردم و مسئولان هستند، افزود: مرز خسروی دومین سال است که به صورت شبانه روزی پذیرای زائران است.
وی اظهار کرد: مرز خسروی کوتاهترین و بهترین راههای ارتباطی بین شهری را تا پایانه مرزی دارد و شرایط آب و هوایی آن نسبت به مرزهای جنوبی بهتر است.
فرمانده مرزبانی استان کرمانشاه گفت: همکاری و تعامل بین ۲ پایانه خسروی و منذریه کم نظیر است که سال گذشته به عنوان بهترین مرز شناخته شدیم و از نظر دیپلماسی مرزی توسط فرمانده کل انتظامی فراجا، استان کرمانشاه در جایگاه نخست قرار گرفت.
سپهری با بیان اینکه امسال هم دیپلماسی مرزی ما در سطح خوبی قرار دارد، ادامه داد: ما به صورت لحظهای ملاقاتهای مرزی با مسئولان عراق در راستای حل مشکلات زائران داشته و در سطوح مختلف مطالبهگری برای تسهیل در عبور و مرور زائران با حفظ کرامت آنها در خاک عراق داشتیم و شرایط به گونهای بود که باعث رضایتمندی زائران شد.
او ادامه داد: امسال رضایتمندی مردم نشان داد که خدمات خوبی در پایانه مرزی خسروی وجود دارد و کسانی که عشق به اباعبدالله علیه السلام دارند اگر یک سال از این مرز عبور کنند به طور یقین سال آینده هم از این مرز عبور خواهند کرد و همین باعث شده که ما امسال روند صعودی را در برگشت زائران شاهد باشیم.
سپهری گفت:ما امسال در مرز منذریه شاهد خدمات رسانی ۳۲ موکب از خانقین و استان دیالی بودیم و امروز هم با حضور مسئولان شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۲۲ و مرزبانی کرمانشاه از این مواکب با اهدای هدایایی قدردانی شد.
وی از مطالبههای صاحبان مواکب خانقین را ارتقای زیرساختهای پایانه مرزی منذریه و بهسازی و ۲ بانده نمودن ۶۵ کیلومتر راه مواصلاتی خانقین تا مقدادیه برای عبور و مرور مطلوب زائران در داخل خاک عراق و پیگیری این مهم از سوی مسئولان و مقامات ۲کشور جمهوری اسلامی ایران و عراق و استانهای کرمانشاه و دیالی بیان کرد.
سپهری از پیگیری این مهم در سطح ملی و جلسات مرزی بین ۲ استان دیاله و کرمانشاه خبر داد و گفت: امسال وضعیت حمل و نقل در منذریه بسیار بهتر بود و تنها مرزی هستیم که رانندگان درخواست مسافر به تمام شهرهای زیارتی سامرا، کاظمین، نجف و کربلا را دارند و در مرزهای جنوبی تنها امکان تردد به نجف و در مرزهای شمال غرب تمرچین و باشماق هم تنها مسیری که رانندگان طی طریق میکنند کاظمین است.
او همچنین از اصحاب رسانه خواست در رابطه با ارتقای زیرساختهای ۲پایانه خسروی و منذریه از مسئولان استان به طور مداوم مطالبهگری کنند که اجرای این امر به یک ماه قبل از اربعین سال دیگر موکول نشود.
وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب گفت: ما باید با ارتقای زیرساختها و تلاش برای تسهیل در تردد زائران شرایطی را فراهم کنیم که زائران این مسیر را به سهولت آسانی و ارزانی طی کنند.
او اضافه کرد: امسال اربعین مشکل امنیتی در ۲ کشور ایران و عراق نداشتیم و در شرایط مطلوب امنیتی اربعین برگزار شد و این یک برگ زرینی برای مسئولان ۲ کشور و استانهای مرزی کرمانشاه و دیاله است که این کار را به خوبی انجام دادیم.
او همچنین با اشاره به اقدامات فرهنگی اجتماعی در اربعین امسال گفت: مسئولان فرهنگی و دستگاههای مختلف، نیروهای مسلح، انتظامی، مرزبانی و سپاه این مهم را به خوبی انجام دادند و فضاسازی خوبی در این در پایانه انجام شد.
سپهری ادامه داد:ساماندهی دستفروشان یکی از معضلاتی است که ما امروز درگیر آن هستیم باید با ساماندهی آنها شرایطی را فراهم کنیم که علاوه بر معنویت به اقتصاد مردم قصر شیرین و استان کرمانشاه هم کمک کنیم چون اربعین یک نوع گردشگری مذهبی است که میتواند یک آورده مادی برای ساکنان استان داشته باشد.
وی گفت: امسال مواکب در خسروی و استان کرمانشاه به خوبی تلاش کردند و انتظار است که از سال آینده جانمایی ثابتی را برای آن ها در پایانه مرزی مرزی داشته باشیم که بتوانند به ملزومات لازم برای خدمات رسانی مطلوبتر در پایانه مرزی خسروی دسترسی داشته باشند.
وی با بیان اینکه تمامی نواقص و معایب امسال را در خسروی و هم در منذریه احصا کرده و آن را پیگیری خواهیم کرد ادامه داد: اگر تمامی مسئولان و دستاندرکاران اربعین اراده کنند و این نواقص را برطرف کنند میتوانیم خسروی را به مرز اول کشور تبدیل کنیم به گونهای که تردد زوار آن از یک میلیون نفر عبور خواهد کرد.
پیش از این نشست خبری در آیینی از صاحبان مواکب منذریه از خانقین استان دیالی و مرزبانی استان کرمانشاه، شهرداری تهران و شهرداری منطقه ۲۲ تهران قدردانی شد.
به گزارش ایرنا، قصرشیرین در غرب کرمانشاه با بیش از ۲۷ هزار نفر جمعیت و افزون بر ۱۸۶ کیلومتر مرز با عراق دارای ۲ مرز رسمی خسروی و پرویزخان است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بود که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانون مهم تردد مسافر و زائر ایرانی و عراقی است.
قصرشیرین ۱۴ واحد اقامتی شامل هتل و مهمانپذیر درجه یک تا سه با ۳۲۲ اتاق و یک هزار و ۲۰۰ تخت دارد و زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب میکنند پس از عبور از شهرهای دیالی و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف میرسند Y همچنین پیش از زیارت امام حسین(ع) به امامان مدفون در کاظمین و سامرا مشرف میشوند.