به گزارش ایرنا، روابط عمومی محیط زیست مازندران روز یکشنبه اعلام کرد که به علت پسروی دریای خزر، عدم رعایت حقابه تالاب میانکاله و کاهش شدید نزولات جوی در چند سال اخیر، بخش زیادی از سطح تالاب میانکاله خشک و در معرض آسیبهای ناشی از فعالیتهای انسانی قرار گرفته است.
بر اساس این اطلاعیه یکی از مهمترین اتفاقاتی که در پهنه جنوبی و جنوب غربی آن تالاب به وقوع پیوسته است، شخم و شیار اراضی و تبدیل اراضی تالابی به زمینهای زراعی بوده است.
بنابرین در راستای رسالت سازمانی و به منظور صیانت از عرصههای ملی در داخل مناطق چهارگانه تحت مدیریت، پیگیری قضایی لازم در خصوص آن اراضی در دستور کار این اداره کل و اداره تابعه قرار گرفته و در سال جاری حدود ۹ هکتار از اراضی تحت تصرف غیر قانونی، از ید اشخاص خلع و به منابع ملی اعاده شد.
این روند برای سایر افراد شناسایی شده در آن منطقه در دست پیگیری بوده و امید آن است با هم افزایی و حمایتهای همیشگی مراجع قضایی، اقدامات بایسته و مناسب تری در این خصوص برداشته شود.
استان مازندران حدود ۲ میلیون و چهار هزار هکتار مساحت دارد که از این مقدار حدود یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن عرصه های طبیعی شامل جنگل و مرتع است.
برای حفاظت و مدیریت عرصه های طبیعی مازندران ۲ اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری در ساری و نوشهر فعالیت دارند که منطقه ساری حدود ۷۱ درصد و نوشهر حدود ۲۹ درصد این عرصه ها را مدیریت می کند. در مجموع حدود ۵۴ درصد از عرصه های جنگلی شمال کشور را در اختیار دارد و همچنین نیمی از جنگل های هیرکانی ثبت شده در سازمان جهانی یونسکو در جغرافیای مازندران واقع است.
مازندران حدود ۴۶۰ هزار هکتار اراضی کشاورزی و باغی دارد که در آنها سالانه بیش از هفت میلیون تن محصول تولید می شود. این استان در تولید ۱۵ نوع از محصولات کشاورزی و باغی هم رتبه اول تا سوم کشور را دارد، ظرفیت این شرایط در حالی است که تغییر غیرمجاز کاربری اراضی کشاورزی و باغی در مازندران همچنان از چالشهای مهم این استان محسوب میشود.