معصومه نوروزی روز سهشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: این در حالی است که میانگین افزایش دمای کشور در سال زراعیجاری تا پایان مرداد ۶ دهم درجه سانتیگراد بوده است.
وی تصریح کرد: همچنین افزایش دمای استان نسبت به میانگین بلندمدت نیز ۱.۸ درجه سانتیگراد بود که در مقایسه با دیگر استانهای کشور در ردیف ششم بیشترین افزایش دما قرار گرفتهایم.
معاون توسعه و پیشبینی هواشناسی چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: دمای مردادماه امسال در مقایسه با بلندمدت ۲.۷ درجه گرمتر شده است و از ابتدای فصل تابستان نیز میانگین دمای استان نسبت به بلندمدت ۲ درجه سانتیگراد افزایش داشته است.
نوروزی با اشاره به تبعات افزایش دما بر منابع آب و محیطزیست یادآور شد: کاهش منابع آب، افزایش تبخیر، خشک شدن سطح خاک، از بین رفتن فضای سبز طبیعی، افزایش پتانسیل تولید گرد و خاک و آسیب به محصولات کشاورزی از جمله این پیامدهاست.
وی به تغییرات جوی استان طی روزهای آینده نیز اشاره کرد و گفت: تا پایان هفته آسمان استان صاف تا قسمتی ابری همراه با وزش باد است و در نیمه غربی استان رگبارهای موقتی و رعد و برق شکل میگیرد.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری سرچشمه ۲ رودخانه مهم و پرآب کشور، کارون و زایندهرود است و بخشی از رودخانه دز نیز از این استان سرچشمه میگیرد و هرگونه تغییرات اقلیمی در این استان، استانهای دیگر از جمله خوزستان و اصفهان را نیز تحت تاثیر قرار میدهد.