به گزارش ایرنا از دیوان عالی کشور، حجت الاسلام و المسلمین محمد جعفر منتظری در نشست ساماندهی محاکم خانواده افزود: باید ضمن رفع اشکالات در رسیدگی به پروندههای خانواده به خصوص طلاق و به ویژه در محاکم تجدیدنظر و دیوان عالی کشور؛ تا حد ممکن با تشکیل جلسه، اظهارات طرفین شنیده شود.
۴۵ شعبه دادگاههای خانواده بلاتصدی است
عبدالحمید مرتضوی معاون نظارت دیوان عالی کشور در این نشست گفت: خانواده اساسیترین پایه و نهاد و اصول جامعه است و اگر خانواده مستحکم باشد جامعه مستحکم خواهیم داشت و در این میان وظیفه اصلی قوه قضاییه رسیدگی سریع، دقیق و منطبق با عدالت به امور مردم است.
وی با تأکید بر ضرورت افزایش اتقان آراء، افزود: کشف و انعکاس علل نقض آراء در مراجع مافوق بهترین روش برای اتقان آراء و در نتیجه کاهش اطاله دادرسی است.
مرتضوی اضافه کرد: در بررسیهای انجام شده از دادگاههای خانواده، ۴۵ شعبه بلاتصدی است که باید تدابیر لازم برای اختصاص قضات اندیشیده شود تا با جلوگیری از تجدید اوقات، امور مردم معطل نماند.
دادگاه خانواده نیاز به ارتقا دارد
سید عباس بلادی رئیس شعبه ۲۷ دیوان عالی کشور با اشاره به ضرورت ارتقای دادگاه خانواده افزود: هیچکس با طلاق موافق نیست زیرا در طلاق بحث آسیبهای اجتماعی مطرح است از اینرو رسیدگی به این پروندهها نیاز به قضات مجرب دارد تا وضعیت دادگاههای خانواده مناسبتر شود.
وی افزود: در دادگاه خانواده سعی بر اجرای عدالت است. احکام صادر شده منطبق با قوانین است و فصل خصومت میشود اما باید زمان زیادی برای رسیدگی به این پروندهها صرف شود.
بلادی اضافه کرد: کیفیت هیأتهای مشاوره باید به گونهای باشد که نظرات آنان ملاک دادگاه قرار گیرد و عقیده دارم دادگاه خانواده با تعدد قاضی برگزار شود.
دعاوی خانوادگی از دعاوی هیجانی است که با سرعت رسیدگی منافات دارد
حسن عباسیان رئیس شعبه هشتم دیوان عالی کشور با اشاره به اینکه از سال ۴۸ تاکنون با محاکم خانواده در ارتباط هستم، اظهار داشت: دعاوی خانوادگی از دعاوی هیجانی است که با سرعت رسیدگی منافات دارد. در حال حاضر ۵۰ دادگاه خانواده در تهران داریم که با انبوهی از پرونده مواجه است و هدف ما صلح و سازش در دعاوی خانواده است.