به گزارش خبرنگار ایرنا، استفان دوجاریک سخنگوی سازمان ملل روز دوشنبه به وقت محلی به خبرنگاران گفت: دستورات تخلیه مکرر اسرائیلی ها، فعالیت یک مرکز نجات بشردوستانه را که پس از تخلیه مرکز رفح در ماه مه در دیرالبلاح ایجاد شده بود، متوقف کرده است، و البته توقف فعالیت این مرکز تأثیرات شدیدی بر توانایی ما برای ارائه پشتیبانی و خدمات ضروری دارد.
سخنگوی سازمان ملل افزود: تولید آب در دیرالبلاح به دلیل از دست دادن دسترسی به منابع آب در مناطقی که در اوایل ماه اوت تخلیه شده بود، ۸۵ درصد کاهش یافت.
دوجاریک همچنین گفت: پس از اولین مورد تایید شده فلج اطفال در غزه، شرکای سازمان ملل تخمین می زنند که حداقل ۵۰ هزار کودک متولد شده از زمان شروع بحران، به دلیل فروپاشی سیستم بهداشتی در غزه، واکسیناسیون دریافت نکرده اند.
او گفت: روز گذشته همکاران ما در یونیسف تایید کردند که ۱.۲ میلیون دوز از واکسن فلج اطفال نوع ۲ برای ایمن سازی بیش از ۶۴۰ هزار کودک همراه با سازمان جهانی بهداشت و آنروا به غزه ارسال شده است.
سخنگوی سازمان ملل ادامه داد: برنامه جهانی غذا نیز اعلام کرده که عملیات آنها به دلیل تشدید درگیری، تعداد محدود گذرگاه های مرزی و جاده های آسیب دیده به شدت با مشکل مواجه شده است.
او تصریح کرد: در دو ماه گذشته، برنامه جهانی غذا تنها نیمی از ۲۴ هزار متریک تن کمک غذایی مورد نیاز را به ۱.۱ میلیون نفر در غزه ارائه کرده است. برنامه جهانی غذا همچنین مجبور شده است محتویات بسته های غذایی را کاهش دهد.
سخنگوی سازمان ملل خاطر نشان کرد: پیش بینی های هواشناسی برای دو ماه آینده در غزه حاکی از بارندگی های شدید و سیل پیش است و در این شرایط بیشتر جاده ها غیرقابل استفاده خواهند بود.
او تصریح کرد: برنامه جهانی غذا اعلام کرده است که امدادگران هر روز با مجوزهای محدود و موانع حرکتی فراوان دست و پنجه نرم می کنند. غارت و مشکلات نظم عمومی نیز به ویژه زمانی که کاروان ها ساعت ها در نقاط بازرسی منتظر می مانند، بصورت مکرر است.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که از ابتدای جنگ غزه در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید که ۳۳ درصد این شهدا را کودکان، ۸.۶ درصد را سالخوردگان و ۱۸.۴ درصد را زنان تشکیل میدهند.
با وجود درخواست های جهانی برای ایجاد آتش بس در غزه و نیز تلاش میانجیگران از جمله مصر، آمریکا و قطر برای توقف خصومتها و توافق تبادل اسرا، تل آویو همچنان به حملات مرگبار خود علیه غزه ادامه میدهد.تاکنون مذاکرات میان حماس و اسرائیل با میانجیگری مصر و قطر و مشارکت آمریکا برای برقراری آتش بس در غزه و تبادل اسرا میان دو طرف به هیچ نتیجه ای نرسیده است.
نشست دوحه قطر روزهای پنجشنبه و جمعه ۲۵ و ۲۶ مرداد ماه ۱۴۰۳ برابر با ۱۵ و ۱۶ اوت (آگوست) ۲۰۲۴ به منظور از سرگیری مذاکرات برای دستیابی به توافق آتش بس در غزه و تبادل اسرا با حضور آمریکا، مصر، قطر و اسرائیل برگزار شد.
پس از آن، مذاکرات آتشبس غزه در قاهره بدون دستیابی به توافق در چهارم شهریور ماه (۲۵ اوت) پایان یافت و حماس و اسرائیل با چند ماده ارایٔه شده از سوی میانجیگران موافقت نکردهاند اما کاخ سفید می گوید مذاکرات قاهره در سطح کارگروههایی همچنان ادامه دارد.
گروههای مقاومت فلسطین ۱۵ مهرماه ۱۴۰۲برابر با هفتم اکتبر ۲۰۲۳، عملیات غافلگیرکنندهای با نام «طوفان الاقصی» را از غزه (جنوب فلسطین) علیه مواضع رژیم اسرائیل آغاز کردند که پس از ۴۵ روز نبرد و درگیری، سوم آذرماه ۱۴۰۲ برابر با ۲۴ نوامبر ۲۰۲۳، میان اسرائیل و حماس آتش بس موقت چهار روزه یا همان وقفه برای تبادل اسرا میان حماس و اسرائیل برقرار شد. این وقفه یا آتش بس موقت هفت روز طول کشید و سرانجام ۱۰ آذر برابر با اول دسامبر ۲۰۲۳ به پایان رسید و رژیم اسرائیل حملات علیه غزه را از سرگرفت.
عملیات طوفان الاقصی که پس از سالها جنایات رژیم اسرائیل علیه مردم مظلوم فلسطین صورت گرفت، منجر به کشته شدن ۱۱۳۹ اسرائیلی شد. وزارت بهداشت غزه نیز اعلام کرد که از ابتدای جنگ غزه (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون شمار شهدای نوار غزه به ۴۰ هزار و ۵ نفر و تعداد زخمیها نیز به ۹۲ هزار و ۴۰۱ نفر رسید.
با گذشت بیش از ۱۱ ماه از حمله رژیم اسرائیل، بخش وسیعی از نوار غزه در بحبوحه محاصره فلجکننده و انسداد ورود مواد غذایی، آب تمیز و داروها ویران شده است.
اسرائیل در دادگاه بین المللی دادگستری (ICJ) به نسلکشی متهم شده است. دیوان مذکور به رژیم اسرائیل دستور داد که به سرعت حملات خود در شهر جنوبی رفح، جایی را که بیش از یک میلیون فلسطینی قبل از حمله به آن در ۶ مه (۱۷ اردیبهشت) به آنجا پناه برده بودند، متوقف کند.