به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، «مصطفی زمانیان» امروز (سهشنبه) در مراسم اختتامیه پنجمین دوره المپیاد دانشآموزی اقتصاد، مدیریت و حکمرانی و تجلیل از مدال آوران با بیان اینکه امروز دانش آموزان المپیاد اقتصاد و مدیریت پشت فرمان مهمترین مساله کنونی کشور قرار دارند، افزود: المپیاد فرصتی است که افراد با ظرفیت، با استعداد و خوش آتیه مسیر آینده شان هموار می شود.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اظهار داشت: امروز دانش آموزان حوزه المپیاد اقتصاد، مدیریت و حکمرانی طلایه دار مهمترین مسائل کشور هستند و این المپیاد با المپیاد نجوم، ریاضی، جغرافیا و ادبیات اگر چه همه برای جامعه و ملت ایران افتخار آفرین هستند، تفاوت دارد.
وی اضافهکرد: تفاوت اساسی آن این است که علاوه بر اینکه برای خودتان افتخارآفرین هستیدT می توانید مسائل اجرایی کشور را حل کنید.
این مسئول تصریح کرد: اینجانب به عنوان کسی که چند سالی در حوزه استراتژیک و سه سال به عنوان مشاور رئییس جمهوری در بررسی های استراتژیک فعالیت دارم و از خط مقدم مسائل اجرایی کشور آمده ام، باید بگویم که منتظر ورود شما منتخبان المپیاد اقتصاد، مدیریت و حکمرانی در عرصه های اقتصادی هستیم.
زمانیان گفت: بنابراین از این پس مخاطب شما فرزندان گرسنه سیستان و بلوچستان، رانندگان مسن و ۷۰ ساله تاکسی و پیرزن های کمیته امدادی هستند و جامعه از شما انتظار دارد.
وی افزود: طی سالیان گذشته افراد با استعداد فقط به رشتههای پزشکی و مهندسی سوق داده می شدند و جامعه انتظار داشت افراد باهوش وارد رشته های علوم انسانی نشوند، اما این روند اکنون تغییر کرده و آینده از آن شماست؛ زیرا بسیاری از مسائل در اقتصاد و علوم اجتماعی در کشور باید با دانش علوم انسانی به راهکارهای اصولی و قابل اجرا برطرف شود.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری خاطرنشانکرد: در کشوری زندگی می کنیم که طی سالیان سال افراد با استعداد و با هوش خود را به تکنسین تبدیل کرد، غافل از اینکه باید با هوش ترین افراد به مهمترین مسائل کشور در حوزه های علوم انسانی، مدیریت و اقتصاد ورود می کردند.
وی، بخش عمده مهاجرت جوانان ایرانی را مسائل اقتصادی ندانست و گفت: مطالعات در مرکز بررسی های استراتژیک نشان می دهد که جوانان ما آینده شفاف و مشخصی را پیش رو ندارند، به طوری که ۶۰ درصد افراد مهاجر علت مهاجرت خود را آینده فرزندانشان اعلام کرده اند.
زمانیان افزود: امروز گره اصلی بسیاری از مشکلات کشور در آسیب های اجتماعی، مهاجرت و خودکشی، پدیده شوم نا امیدی از آینده است، بخش عمده منتخبان المپیادهای قبلی کشور نیز مهاجرت کرده اند که این مساله نشان این مفهوم را به اذهان متبادر میکرد که اگر در این راه گام برداشتی، به معنای خروج از ایران است.
وی، نخبگان المپیاد را فرزندان این کشور و ملت دانست و تصریحکرد: باید این را بدانید که وجود و حضور نخبگانی همچون شما میتواند مسائل و مشکلات ۲۰ سال آینده کشور را حل کند.
رئیس مرکز بررسیهای استراتژیک ریاست جمهوری اضافهکرد: اگر منتخبینی هم قصد مهاجرت دارند باید به دنبال حل مشکلات کشور خود باشند، زیرا سرنوشت کشور امروز محتاج به توان، فکر و دانش شما است.
شرکت ۱۸ هزار دانش آموز در دورههای سواد مالی
در ادامه «محمد هادی سلیمیزاده» مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس گفت: نخبگان کشور نباید راضی شوند که یک مدال برنده شده ایم و ضریب هوشی بالاتری داریم، اما بسیاری از مشکلات کشور به دست افرادی حل شده که الزاما هوش بالایی نداشته اند اما شاخصهای دیگر همچون پشتکار، دلسوزی، مداومت و خستگی ناپذیری را داشتند.
وی اظهار داشت: حل مشکل ناترازی برق کشور کار سختی نیست، اما برخی مفاهیم مانند قیمتگذاری دستوری و انگیزه سرمایه گذاری هنوز جا نیفتاده است، ممکن است برخی بگویند اینها خیلی مسائل ساده ای است اما واقعا نیست.
مدیرعامل شرکت اطلاعرسانی و آموزش بورس افزود: رهبر معظم انقلاب فرمایش کردند که خلاها را تشخیص بدهید و دوره های سواد مالی را داشته باشید که اکنون در این دوره ها حدود ۱۸ هزار نفر دانش آموز با این فضاها آشنا می شوند. مطابق برنامه ریزی انجام شده این تعداد افزایش مییابد، زیرا جامعه دانش آموزی ما بیش از این است.
وی ادامهداد: کشور ما درگیر مسائل ساده است که شاید هوش بالایی لازم نداشته باشد، اما استمرار و پیگیری نیاز است.
سلیمی زاده، بخش عمده مسائل کشورها را حول موضوع اقتصاد دانست و گفت: طی سالهای گذشته هدف انتخاب رشته دانش آموزان ایرانی برق، مکانیک و کامپیوتر بود، اما طی سالهای اخیر این موضوع به سمت اقتصاد و موضوعات مالی و مدیریت است.
وی به دانش آموزان توصیه کرد: اکنون ورود به رشته هایی مانند اقتصاد، حسابداری، مالیات و غیره می تواند مشکلات اقتصادی کشور را برطرف کند.
«احسان چیتساز» رئیس کمیته علمی پنجمین المپیاد دانشآموزی اقتصاد گفت: امسال برای نخستین بار نخبگان المپیاد اقتصاد مدال نقره و برنز جهانی کسب کردند که نشاندهنده افزایش توان علمی دانشآموزان در این المپیاد است.
وی اظهارداشت: موفقیت ملت ها در گرو منابع ارزشمندی همچون استعدادهای انسانی است، امیدواریم مسیر موفقیت این دانشآموزان در مسیر مدیریت سازمان ها و شرکت ها شکل بگیرد.
چیتساز افزود: سال آینده این المپیاد در سطح گسترده ای برگزار میشود و علاوه بر المپیاد اقتصاد، از ظرفیت دانشآموزان به نحو بهتری استفاده خواهد شد.
رئیس کمیته علمی پنجمین المپیاد دانشآموزی اقتصاد تصریح کرد: از ابتدای دوره ششم، محتواهایی برخط آماده شده که قابلیت در اختیار گذاشتن برای همه دانشآموزان در سراسر کشور را داشته باشد.
وی ابراز امیدواری کرد در المپیاد ششم، با گسترش ظرفیت توسعه ای و آموزشی، دانش اقتصادی دانشآموزان در محیط پیرامونی شان تاثیر بسزایی داشته باشد.
به گزارش ایرنا، در مراسم اختتامیه پنجمین دوره المپیاد دانشآموزی اقتصاد، مدیریت و حکمرانی و تجلیل از مدال آوران در مجموع ۱۴۰ نفر از دانش آموزان نخبه از سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ مورد تجلیل قرار گرفتند که پنج نفر از این نخبگان مدال های جهانی را به خود اختصاص داده اند.
در حال حاضر دوره های آموزش سواد مالی به منظور افزایش سطح آگاهی دانش آموزان و دانشجویان در خصوص اقتصاد و مدیریت حکمرانی در سراسر کشور توسط سازمان بورس و اوراق بهادار برگزار می شود.