به گزارش خبرنگار ایرنا، مظاهر ربیعی روز سهشنبه در نشست خبری افزود: این در حالی است که صادرات کالا از گمرک چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱ از لحاظ ارزش ۹۴ درصد و از نظر وزن ۱۳۲ درصد رشد داشت.
وی میزان واردات کالا به استان از ابتدای سالجاری تاکنون را افزونبر ۲۹ میلیون و ۶۴۶ کیلوگرم با ارزش ۴۳ میلیون و ۱۳۹ هزار و ۶۲۲ دلار اعلام و تصریح کرد: این میزان نسبت به مشابه سال گذشته از لحاظ وزنی یکهزار و ۲۰۰ درصد و از نظر ارزش ۳۶۰ درصد رشد دارد.
ربیعی یادآور شد: این در حالی است که واردات چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۲ از لحاظ ارزش ۲۰۵ درصد و از نظر وزن ۱۹۸ درصد افزایش دارد.
سرپرست گمرک چهارمحال و بختیاری اظهار داشت: صادرات بادام استان در پنج ماهه نخست سالجاری از لحاظ وزنی ۶۷ درصد و از نظر ارزش ۹۳ درصد و خوراک آبزیان از لحاظ وزنی ۷۲۸ درصد و از نظر ارزش ۷۵۹ درصد رشد نشان میدهد.
وی بیشترین تولیدات صادراتی استان را شامل انواع بادام، خوراک آبزیان، میلگرد، لوازم خانگی، موکت و کود اوره به کشورهای ترکیه، عراق، هندوستان، ارمنستان، افغانستان، گرجستان، سوریه، پاکستان، افغانستان، میانمار، لبنان و سومالی دانست و گفت: تجهیزات خط تولید و مواد اولیه صنعتی بیشترین کالاهای وارداتی به این استان است.
ربیعی تاکید کرد: براساس قانون مهلت نگهداری کالاها در گمرک تا پنج ماه است و پس از آن بهعنوان کالاهای متروکه محسوب میشود.
به گزارش ایرنا، هرچند این استان در گذشته به عنوان یک استان صنعتی و صادرات محور شناخته نمیشد اما امروز به واسطه تحولات و تقویت زیرساختهای اقتصادی و صادراتی دارای حدود ۳۰ محصول صادرات محور است.
خوراک آبزیان، شیرخشک، اسکیم( پودر پایه شیر خشک نوزاد)، پودر بستنی، چربیهای گیاهی، کاشی، سرامیک، لوله موکت، کفپوش از نمد، سیمان، کیلنکر، سنگ ساختمانی، چینی بهداشتی، ورق گالوانیزه، کابل شبکه، سیلندر گاز، محصولات فولادی و ادوات کشاورزی از جمله محصولات صادراتی چهارمحال و بختیاری به شمار میرود.
هدف صادراتی با کارت بازرگانی مبدأ استان ۴۵۰ میلیون دلار در سالجاری پیشبینی شده است که ۲۲۵ میلیون دلار آن هدف صادراتی از گمرک استان است و در سال گذشته را ۴۱۸ میلیون و ۴۰۰ هزار دلار انجام شد که از این میزان ۱۵۲ میلیون دلار برابر ۳۶.۸ درصد پتروشیمی و پایه نفتی بوده است.
از مجموع هدفگذاری صادراتی سال گذشته در چهارمحال و بختیاری ۱۱۴ میلیون و ۵۰۰ هزار دلار برابر ۲۷.۸ درصد مختص معدن و صنایع معدنی و ۱۱۹ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار برابر ۲۸.۸ درصد مربوط به صنعت است.
از این میزان هدفگذاری در سال گذشته ۲۷ میلیون و ۳۰۰ هزار دلار برابر ۶.۵ درصد به کشاورزی و سه میلیون و ۱۰۰ هزار دلار برابر ۷۵ صدم درصد به فرش و صنایعدستی اختصاص پیدا کرد.
امسال سرمایهگذاری صنعتی در استان ۸۹ درصد رشد یافته است و از ابتدای سالجاری تاکنون ۱۳۱ سرمایهگذار جدید به عرصه تولید صنعتی وارد شده که سرمایهگذاری طرحهای اجرایی آنها نزدیک به ۲۳ هزار میلیارد ریال است.
از مجموع سرمایهگذاریهای جدید در چهارمحال و بختیاری ۴۵۴ طرح هماکنون بیش از ۶۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارند.
این طرحها در زمینه تولید شمش و اسلب آهنی و فولادی، صنایع سلولزی، نخ ابریشم، انواع دارو، جرثقیل، کودهای نیتراته و سولفاته، کریستال ملامین، فرومنگنز پرکربن و آهک هیدراته است.