به گزارش خبرنگار ایرنا، مسعود ویژه ️روز چهارشنبه در این آیین اظهار کرد: تفاوت هنرمندان با سایر مردم در نوع نگاه آنها به موضوعات پیرامونی خودشان است به طوری که هنرمند از جزیی ترین مسائل روز که برای مردم عادی، امری تکراری است اثری خارقالعاده خلق میکند و برای همین است که هنر یک هنرمند تا سالها برای جامعه ماندگار است.
وی گفت: به طور قطع روح بزرگ خانم آذرافشان برای آثاری که در رشته های مختلف مانند نقاشی و ادبیات از جمله سرایش شعر داشتند ماندگار است و تا سالیان سال آثار او در بین مردم و اهالی فرهنگ و هنر خواهد ماند.
مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان همدان افزود: یکی از اقداماتی که ما در این اداره کل برای حفظ فرهنگ همدان انجام داده ایم برگزاری بزرگداشت و تجلیل از مشاهیر و فرهیختگان همدان و سایر همایش های مختلف فرهنگی و هنری مانند برگزاری روز همدان است.
در این مراسم برخی از شاعران همدانی از جمله آقایان حمدیه و ترکمان به سرایش شعر پرداختند و در پایان از گالری نقاشی های این هنرمند فقید بازدید کردند.
مینا آذرافشان شاعر و نقاش توانجویی بود که از سه سالگی دچار بیماری «تحلیل عضلانی» یا «میوپاتی» شده بود که نقاشیهایش را از سال ۱۳۹۱ در گالری کوچکی که به همت مادر و دوستانش در گوشهای از خانه ایجاد کرده بودند، به نمایش گذاشته بود، به همین دلیل این گالری را نخستین گالری شخصی نقاشی در همدان میدانستند که بیش از یکصد اثر سیاه قلم، آبرنگ و مدادرنگی در این گالری به نمایش در آمده بود.
کتاب «بهار آن سوی پنجره است» سومین اثر خانم آذرافشان است که بعد از فوتش به همت خانواده و مادرش توسط انتشارات چنار چاپ و منتشر شد.
نخستین مجموعه شعر این شاعر همدانی را نشر چنار در سال ۱۳۹۱ با نام «یاد ستاره» در همدان منتشر کرد، در شعرهای مینا هم مانند نقاشیهایش، نشانی از تلخی و نومیدی دیده نمیشد.
او در این مجموعه از پرواز سروده و از رسیدن، این مجموعه شامل ۶۸ شعر است. مجموعه شعر «اینجا پاییز قدم میزند» دومین مجموعه شعر این شاعر همدانی بود.