به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، طبق گزارش دبیرخانه نهضت احیای واحدهای اقتصادی در سه سال گذشته هشت هزار و ۷۷۰ واحد تولیدی و صنعتی احیا شد که سهم ۲۰۰ هزار نفری در اشتغالزایی و بازگشت به کار نیروی انسانی شد.
احیای واحدها در زمینههای تولیدی، صنعتی، معنی و خدماتی بوده است که تقریبا ۴۴ درصد از واحدهای احیاشده، صنعتی، ۴۶ درصد واحدهای کشاورزی و ۱۰ درصد نیز واحدهای خدماتی و معدنی هستند.
بر اساس آمارهای منتشر شده از سوی سازمان صنایع کوچک و شهرک های صنعتی، سهم واحدهای صنعتی در سه سال گذشته نزدیک بر چهار هزار و ۶۲۷ واحد راکد احیا شده است که سهم قابل توجهی در ایجاد اشتغال داشته است.
بیشترین احیای واحدهای راکد و نیمه فعال برای استانهای تهران با ۵۶۵ واحد، فارس با ۴۰۴ واحد، اصفهان با ۳۶۶ واحد، خراسان رضوی با ۲۷۷ واحد، خوزستان با ۲۵۱ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، آذربایجان شرقی با ۲۰۷ واحد، آذربایجان غربی با ۱۸۵ واحد، مرکزی با ۱۷۵ واحد، البرز با ۱۵۲ واحد، قزوین با ۱۴۸ واحد، گیلان با ۱۴۷ واحد، قم با ۱۴۵ واحد و مازندران با ۱۳۹ واحد ثبت شده است.
بر اساس گزارش سازمان صنایع کوچک، تنها در سال گذشته یک هزار و ۴۴۰ واحد راکد و نیمه تعطیل احیا شد که از این طریق ۲۸ هزار نفر بر سر کار خود بازگشتند؛ ضمن اینکه ظرفیت تولید نیز به اندازه ۲ هزار و ۷۵۵ واحد افزایش یافت. اشتغالزایی ناشی از این افزایش ظرفیت ۱۳ هزار و ۷۷۰ نفر بود.
نهضت احیای واحدهای صنعتی که از سه سال گذشته کلید خورده است، دستاوردهای مهمی نهتنها برای بخش اقتصاد کشور داشته است؛ بلکه منجر به افزایش آمارهای اشتغال، کاهش نرخ بیکاری و افزایش توان تولید در بخش صنعت شده است.
طرح نهضت احیای واحدهای تولیدی و صنعتی باعث شد تا مدیران و مسئولان مربوطه به کارخانه های راکد بروند و از نزدیک مشکلات صنعتگران و تولیدگران را مورد رسیدگی و پیگیری قرار دهند.
رفع موانع تولید، تامین زیرساخت ها و شهرک سازی، توسعه و حمایت از صنایع کوچک، استفاده از منابع بانکها و صندوقها برای سرمایه گذاری در واحدهای تعطیل و نیمه تعطیل، رفع مشکلات تامین انرژی، تسهیل گری در تامین مواد اولیه، رفع مباحث بیمه ای و مالیاتی از مهمترین مسائلی بود که در جهت رونق کارگاه های صنعتی و بازگشت نیروی انسانی بر سر کار موثر بود.
پیش از دولت سیزدهم ۱۷ درصد صنایع بهرهبردار مستقر در شهرکها و نواحی صنعتی کشور غیرفعال و راکد بودند که با حمایتهای زیرساختی و توسعهای در سه سال اخیر منجر شد تا این رقم به ۱۲ درصد برسد.
در راستای احیای واحدهای صنعتی و تولیدی به میزان ۲۴۰ همت از سرمایههای مردم احیا شد که رونق تولید، بهبود شرایط اقتصادی و کاهش نرخ بیکاری از مهمترین دستاوردهای آن به شمار می رود.
یکی از مهمترین دستاوردهای احیای واحدهای صنعتی، حفظ اشتغال موجود در بنگاههای اقتصادی، حمایت از تولید و سرمایهگذاری، بهبود فضای کسب و کار و رفع موانع چرخه تولید است.اکنون در شهرک های صنعتی، بالغ بر ۵۲ هزار واحد تولیدی و صنعتی مشغول به کار هستند که سهم قابل توجهی از بهره وری اقتصادی و اشتغال یک میلیون و ۱۰۰ هزار نفری را به خود اختصاص داده اند.
سازمان صنایع کوچک و شهرکهای صنعتی ایران و شرکتهای استانی تابعه آن از متولیان توسعه شهرک های صنعتی در کشور هستند که اکنون با ۸۶۲ شهرک و ناحیه صنعتی و سه منطقه ویژه اقتصادی درحال بهرهبرداری، ۸۴ شهرک و ناحیه صنعتی تخصصی، هفت شهرک فناوری، ۴۰ مرکز خدمات فناوری و کسبوکار، ۲ مجتمع فناوری اطلاعات و خدمات نرم افزاری و بهرهبرداری از ۵۲ هزار و ۲۴ واحد صنعتی و سه هزار و ۳۸۷ واحد کارگاهی را در سراسر کشور فراهم کرده است.