«حسین جعفری » روز چهارشنبه در کارگاه ملی«انتقال یافتههای تحقیقاتی لوبیا» در پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین در جمعه خبرنگاران، افزود: خلق و تولید دانش در مراکز تحقیقاتی، انتقال دانش به بهرهبرداران و خلق ثروت توسط شرکت پها زنجیره دانش بنیان کردن بخش کشاورزی است.
وی ادامه داد: کارگاه ملی «انتقال یافتههای تحقیقاتی لوبیا» در پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین نیز با هدف انتقال دانش و افزایش بهرهوری برگزار شد.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات ادامه داد: ایستگاه تحقیقات لوبیای خمین مرکز اصلی فعالیتهای بهنژادی و به زراعی در تولید لوبیا در کشور است و توانسته ارقام جدیدی از این محصول را معرفی کند.
جعفری با اشاره به اهمیت لوبیا در تغذیه ادامه داد: این محصول به دلیل برخورداری از ارزش تغذیه و مواد معدنی، آنتی اکسیدان و میزان پروتئین جایگزینی خوبی برای پروتئینهای حیوانی است.
وی گفت: آب، تنشهای محیطی ، تغییرات اقلیمی و مکانیزاسیون از جمله موانع تولید محصول لوبیا است که نیازمند ارائه راهکارهای جدید برای رفع این موانع است.
معاون پژوهش و فناوری سازمان تات توضیح داد: برخلاف اقدامات انجام شده و استفاده از روشهای جدید توسط محققان ، لوبیا هنوز یک محصول پر آب بر است.
جعفری افزود: استانهایی مانند مرکزی و لرستان ظرفیت تولید لوبیا تا میزان سه تن در هر هکتار را دارند در حالیکه در دیگر مناطق کشور تولید این محصول یک تن در هر هکتار است و باید به تغییرات اقلیمی به ویژه افزایش دما توجه کرد و از روشهای به نژادی و به زراعی در تولید این محصول استفاده شود.
وی تاکید کرد: با توجه به هزینههای برداشت محصول لوبیا باید به مکانیزاسیون در برداشت این محصول توجه شود.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی نیز گفت: حدود ۱۵۰ نفر از کارشناسان و کشاورزان پیشرو استانهای مرکزی، فارس، زنجان، لرستان و چهارمحال و بختیاری در کارگاه ملی انتقال یافته شرکت کردند.
«غلامرضا گودرزی» هدف برگزاری این کارگاه را ارائه آخرین یافتههای تحقیقاتی در زمینه مسائل و مشکلات محصول لوبیا از جمله حاصلخیزی و تغذیه، به زراعی، به نژادی و گیاهپزشکی بیان کرد.
وی بیان کرد: آشنایی با آخرین رقمهای معرفی شده لوبیا در پردیس تحقیقات و آموزش لوبیای خمین از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه آموزشی است.
رییس مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان مرکزی ادامه داد: فعالیتهای آموزشی در بخش کشاورزی با هدف توسعه و توانمندسازی دانشی و مهارتی سرمایههای انسانی بخش کشاورزی، تسهیل فرآیند انتقال دانش و فناوریهای نوین به مخاطبان و فراگیران و توسعه و ارتقای مهارتهای شغلی مخاطبان و فراگیران تعریف شده است.
گودرزی یادآور شد: چهار رقم لوبیا در پردیس تحقیقات لوبیای خمین تا پایان امسال به بهرهبرداران معرفی میشود.
وی گفت: این ارقام دارای عملکرد بالا با فرم بوته ایستاده است و نسبت به تنشهای محیطی مقاوم هستند.
ایستگاه ملی تحقیقات لوبیای ایران در خمین از معتبرترین کانون های تحقیقی تولید لوبیا بود که در سال ۱۳۷۳ فعالیت خود را آغاز کرد و خرداد امسال به پردیس تحقیقات وآموزش لوبیای کشور ارتقا یافت.
۱۴۳ طرح تحقیقی محصول لوبیا توسط محققان و کارشناسان مرکز تحقیقات لوبیا خمین اجرا شده است.
شهرستان خمین از توابع استان مرکزی قطب تولید بذر اصلاح شده لوبیای کشور و دومین تولید کنند لوبیای استان مرکزی است.