به گزارش روز چهارشنبه ایرنا، روزنامه آمریکایی یو اس ای تودی به دخالت پلیس در اعتراضات اوایل ترم گذشته تحصیلی در دانشگاه جورچ واشنگتن و پاکسازی اردوگاه های دانشجویی با استفاده از اسپری فلفل برای متفرق کردن دانشجویان اشاره کرد و نوشت:
«معتز سلیم» دانشجویی که می گوید ۱۶۰ نفر از خویشاوندانش را در جنگ غزه از دست داده است در بین ده ها نفری بود که آن روز در ماه مه (اردیبهشت) بازداشت شد. بعد از این حمله سلیم تصمیم گرفت تمرکز بیشتری بر فعالیت های خود داشته باشد.
وی سراسر تابستان را با صحبت کردن با اعضای کنگره و شرکت در اعتراضات که تازه ترین آنها در گردهمایی حزب دموکرات در شیکاگو شکل گرفت و نیز اعتراض به سفر جنجال برانگیز بنیامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم اسرائیل به واشنگتن سپری کرد.
با وجودی که او و دیگران با جلسات انضباطی به دلیل شرکت در اردوهای دانشجویی به حمایت از غزه مواجه هستند، وی گفته است واضح است که دانشجویان با از سرگیری کلاس های درس، دست از اعتراضات بر نخواهند داشت.
یو اس ای تودی نوشت: با فرا رسیدن فصل جدید تحصیلی، بسیاری از روسای دانشگاه ها در آمریکا خود را برای دور جدید اعتراضات در دانشگاه ها آغاز می کنند. ترم قبلی دانشجویی با ادامه اعتراضات، اختلال در مراسم فارغ التحصیلی و به خطر افتادن جایگاه دانشجویان به پایان رسید.
بر اساس این گزارش، بسیاری از دانشگاه سیاست های خود در قطع رابطه با رژیم صهیونیستی را که مطالبه اصلی معترضان را تشکیل می داد تغییر نداده اند. مذاکرات بین المللی درباره توافق آتش بس احتمالی در غزه بی نتیجه مانده و برخی از اعضای کنگره از دخالت در بحث ها درباره چگونگی سرکوب اعتراضات، به عنوان یک فرصت سیاسی استفاده می کنند.
در حالی که فعالان دانشجویی جوان آماده می شوند تا دوباره اعتراضات را دنبال کنند، قوانین سخت گیرانه تری در انتظار آنها در برخی از دانشگاه ها است.
به گفته یک دانشجوی پزشکی که در اعتراضات دانشگاه ایندیانا شرکت داشت، هر چند که دانشجویان مقررات سختگیرانه و محدودکننده جدید دانشگاه ها را یک تهدید قلمداد می کنند اما همچنان می خواهند صدای آنها شنیده شود.
بسیاری از فعالان دانشجویی که سال گذشته از طریق شبکه ای از باشگاه های دانشجویی تشکیل شدند، در آستانه سال جدید تحصیلی از فعالیت در برخی محیط های دانشگاهی منع شده اند و گروه هایی مانند «دانشجویان حامی عدالت برای فلسطین» و «صدای یهودیان برای صلح» که سازمان هایی ضد صهیونیستی هستند تا بهار ۲۰۲۶ از فعالیت تعلیق شده اند.
گریم بلر، دانشیار علوم سیاسی و یکی از اعضای هیئت علمی دانشگاه کالیفرنیا، گفت که این دانشگاه یکی از «سختترین تدابیر ممکن» را علیه اساتید و دانشجویانی که در جریان اعتراضات دستگیر شدهاند- از جمله اعضای گروه عدالت برای فلسطین- اتخاذ کردهاند.
روزنامه دیلی بروین متعلق به این دانشگاه گزارش داد که بیش از ۲۰۰ نفر در اوایل ماه مه، یک روز پس از حمله گروهی از معترضان به یک اردوگاه صلح آمیز حامی فلسطین دستگیر شدند. در ماه ژوئن (خرداد) نیز دهها نفر دیگر هنگامی که دانشآموزان تلاش میکردند اردوگاه را بازسازی کنند، دستگیر شدند.
جورج بوگز، رئیس سابق کالج محلی در کالیفرنیا با یادآوری اعتراضات دهه ۱۹۹۰ گفت: با این که این اعتراضات در بازه زمانی متفاوتی در تاریخ آمریکا رخ داد اما حاوی درسی ارزشمند بود و آن اینکه:باید دانشجویان را جدی گرفت.