به گزارش ایرنا، سیدرضا مرتضوی شامگاه چهارشنبه در نشست ناترازی مصرف برق استان افزود: چنانچه مدیریت سبد انرژی برعهده استان گذاشته شده بود میتوانستیم به روش های مختلف ناترازی حوزه انرژی را کاهش دهیم.
وی به ناخرسندی مردم، صنعتگران و فعالان اقتصادی استان در این زمینه اشاره و بیان کرد: قطعی مکرر و بی برنامه برق، بدون اطلاع مدیریت استان و خارج از برنامه ریزی های قبلی انجام شده و تنها راه حل این چالش واگذاری مدیریت سبد انرژی به استان است.
استاندار اصفهان اضافه کرد: با رایزنی انجام شده با نمایندگان مجلس شورای اسلامی درخواست کردیم که با تصویب قانون این اختیار به استانها واگذار شود اما این خواسته اساسی تاکنون محقق نشده در حالی که تصمیم گیری برای اکوسیستم انرژی اصفهان در گرو تفویض کامل اختیار این مساله به استان است.
وی ادامه داد: لازم است در شورای انرژی استان، برنامه سال آینده با در نظر گرفتن همه پیش بینی ها تدوین و آسیب شناسی عملکرد سالجاری وزارت نیرو که منجر به قطعی برق برای فعالان اقتصادی استان شده است با مثالهایی واقعی تدوین و به متصدیان ملی منعکس شود.
استاندار اصفهان ادامه داد: به همین منظور مقرر شد کمیتهای در شورای انرژی استان خسارتهای وارده ناشی از قطعی برق صنایع را تخمین و برآورد کند.
مرتضوی به برنامه ریزی در استان برای تولید و تأمین انرژی های تجدیدپذیر اشاره و بیان کرد: سرمایهگذاریهای انجام شده در این حوزه با توان مضاعف تا دستیابی به نتیجه پیگیری شود.
وی گفت: فرهنگ مصرف انرژی در استان نیز باید اصلاح و برای سال آینده جدول مشخص از اولویتهای قطعی برق تنظیم و تدوین شود تا اگر به ناچار مجبور به مدیریت مصرف شدیم طبق اولویت عمل کنیم.
به گزارش ایرنا، این نشست با حضور شماری از نمایندگان صنعتگران و فعالان اقتصادی استان برگزار شد.
در ۲ هفته اخیر قطعی برق بدون اطلاع قبلی سبب محبوسی در آسانسور، اختلال ترافیکی در چهار راهها، آسیب به وسایل الکترونیکی و برقی و خسارت به واحدهای (تجاری، نانوایی، مواد غذایی، کشاورزی و شهرکهای صنعتی) اصفهان شد؛ بطوریکه ساکنان شهر و روستاهای غرب اصفهان نیز همچنان با وجود هوای خنک تر و همجواری با منابع آب، با قطعی مکرر آب و برق دست و پنجه نرم می کنند.
افزایش بی سابقه دمای هوای اصفهان در هفته های اخیر که به گفته مسوولان در ۵۰ سال اخیر بی سابقه بوده است، افزایش مصرف و ناترازی انرژی برق را بدنبال داشته است.
شرکت توزیع برق استان اصفهان ۲۳ شهرستان را با طول حدود ۲۰ هزار کیلومتر شبکه فشار متوسط و ۲۲ هزار کیلومتر شبکه فشار ضعیف تحت پوشش خود دارد.۳۸ هزار دستگاه پست هوایی و زمینی در این استان وجود دارد.
استان اصفهان با ۲۸ شهرستان حدود پنج میلیون و ۴۰۰ هزار نفر جمعیت دارد.