هادی جلالی روز یکشنبه در جریان بازدید از کشتارگاه دام شهرداری سوسنگرد در شهرستان دشت آزادگان به خبرنگار ایرنا گفت: این شهرستان از وجود کشتارگاه مکانیزه و مدرن بیبهره است و با وجود اعتبارات آلایندگی و لزوم اجرای طرحهای زیستمحیطی از جمله مکانیزهکردن کشتارگاه شهرداری، مورد پذیرش نیست که تنها کشتارگاه این شهرستان به صورت سنتی فعالیت کند.
وی افزود: با توجه به قدمت بالا و فرسودگی این کشتارگاه به دلیل نبود سیستم تصفیه فاضلاب، روزانه پساب و خونآبه زیاد حاصل از کشتار دام وارد محیط بیرونی و کانال زهکش پاییندست میشود.
رییس اداره حفاظت محیط زیست شهرستان دشتآزادگـان بر تعریف طرح ساماندهی کشتارگاه پیشرفته و مکانیزه با اعتبار عوارض آلایندگی تاکید کرد و گفت: علاوه بر اینکه مکانیزه شدن کشتارگاه، مشکلات بهداشتی را برطرف میسازد در تنظیم بازار گوشت نیز تاثیر بسزایی دارد چراکه با مکانیزه شدن و افزایش ظرفیت پذیرش کشتارگاهها شاهد کاهش قیمت تمام شده گوشت خواهیم بود.
وی با اشاره به اینکه این بازدید به منظور بررسی وضعیت زیستمحیطی و رعایت قوانین و مقررات مرتبط با جلوگیری از آلودگی آب، خاک و هوا انجام شد، توضیح داد: کشتارگاه دام محل تأمین گوشت مورد نیاز شهروندان به عنوان مهمترین منبع پروتئین است که رعایت استانداردهای لازم برای جلوگیری از آلودگیهای آب، خاک و هوا مورد تأکید است.
جلالی گفت: تمام بخشهای کشتارگاه دام از جمله تاسیسات، محل نگهداری دام، محل ذبح و اتاق سردخانه، وضعیت فاضلاب، خروجی پساب، کوره لاشهسوز مورد بازدید قرار گرفت و راهکارهای لازم برای رعایت ضوابط و الزامات زیستمحیطی و رفع مشکلات موجود به مسئولان کشتارگاه ارائه شد.
وی پس از بررسی فضای داخلی و محیط بیرونی کشتارگاه افزود: استانداردهای مورد نیاز باید در این کشتارگاه رعایت شوند ضمن اینکه رفع مشکلات موجود فقط با ورود جدی و پیگیری مسوولان مربوطه میسر خواهد شد.