"یاسم خانمحمدیان" روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: از سال ۱۴۰۱ تاکنون سطح زیر کشت طرح زراعت چوب در استان یک هزار و ۷۵ هکتار برآورد شده است.
وی افزود: سال گذشته نزدیک ۲ هزار و ۵۰۰ تن چوب درختان اُکالیپتوس و باغی به خارج از استان از جمله خوزستان و گلستان صادر شده است.
خانمحمدیان یادآور شد: با توجه به سطح زیر کشت قابل قبول طرح زراعت چوب در استان و تمایل مردم به اجرا و مشارکت در این طرح، میزان اشتغالزایی در مناطق مورد کاشت افزایش چشمگیری داشته است.
وی اضافه کرد: بهرهبرداران متقاضی با توجه به زمان اجرای کاشت و مشارکت در طرح از طریق سازمان جهاد کشاورزی به بانکهای عامل برای دریافت تسهیلات معرفی میشوند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام ادامه داد: سرعت رشد بالای نهال، تأمین نیاز کشور به چوب صنعتی و صنایع چوببُری و استفاده در کارخانهها از مزایای این طرح است.
وی بیان کرد: گونههای مورد کاشت این طرح شامل اُکالیپتوس در مناطق گرمسیری و صنوبر در مناطق شمالی استان است که نیاز آبی این طرح از رودخانههای طبیعی و چاه در مناطق مورد کشت تأمین میشود.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان ایلام افزود: اُکالپتوس و صنوبر در صنایع کاغذسازی، تخته سه لایه، صنایع mdf و کابینت مورد استفاده دارند.
وی هدف از اجرای این طرح را افزایش سطح تولید و افزایش بهرهبرداری از چوبهای صنعتی به منظور استراحت و زادآوری جنگلهای طبیعی کشور به خصوص در حوزه شمال کشور ذکر کرد.
خانمحمدیان یادآور شد: با اجرای طرح زراعت چوب نیاز کشور از این طریق مرتفع و به جنگلهای طبیعی واقع در شمال کشور نیز فرصت زادآوری و احیا داده میشود و با توجه به گونههای دارای رشد سریع استفاده شده در این طرح، نیاز صنایع چوبی در کشور تأمین میشود که موجب جلوگیری از خروج چوب از جنگل و قاچاق آن میشود.
به گزارش ایرنا، از گسترده ۲ میلیون هکتاری استان ایلام یک میلیون و ۷۰۰ هزار هکتار آن را اراضی طبیعی تشکیل داده است.
۶۴۰ هزار هکتار از اراضی استان ایلام را جنگل تشکیل میدهد.