رامین مرادی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهارکرد: طرح شهر هوشمند در شهرهای دیگر استان به شدت دنبال می شود و در شیروان ۱۲۰ کیلومتر حفاری فیبر نوری انجام شد این در حالی است که در بجنورد مرکز استان اجرایی نشده است.
وی ضمن تاکید بر تعامل بیشتر شهرداری افزود: مرکز استان با مشکلات زیادی دست و پنجه نرم می کند و ضرورت دارد تا شهرداری قضاوت را کنار گذاشته و با تمام مدیران ارشد استان پشت میز سیاستگذاری بنشیند.
رییس اداره شبکه دسترسی مخابرات خراسان شمالی ادامه داد: شهرداری در کنار اجرای طرح فیبر نوری و خدمات ارتباطی باید کنار مخابرات باشد و سیاست گذاری کند نه اینکه رقیب ما باشد.
وی تاکید کرد: اجرای طرح های فیبر نوری و خانه دار شدن مردم از اولویت های دولت سیزدهم بود و این مهم در پیشانی دولت قرار داشت بنابراین باید در این زمینه همکاری بیشتری بین دستگاه های ذیربط باشد.
مرادی در خصوص بدهی شهرداری بجنورد به مخابرات نیز گفت: شهرداری بابت سه فقره قطع کریدور مخابرات شرق کشور ۶۰ میلیارد ریال به مخابرات بدهی دارد چرا که بدون مجوز و استعلام این کریدور را قطع کرده است.
جزیرهای عمل کردن دستگاهها در حفاریهای شهری
رییس اداره شبکه دسترسی مخابرات خراسان شمالی با گلایه از جزیره ای عمل کردن دستگاه های خدمات رسان در حفاری های شهری گفت: داشتن شهری آرام با امکانات موضوعی چند وجهی و فرابخشی است و با عملکرد جزیره ای امکان پذیر نیست.
وی یادآور شد: امروز دست اندرکاران و مدیران اجرایی متوجه شده اند که شرط حیات و داشتن شهری زیبا بستگی به همکاری دستگاه های خدمات رسان و شهرداری را دارد.
مرادی اضافه کرد: تمام تلاش مان این بوده است که امکانات موجود استان را در کنار هم قرار داده و با همکاری با شهرداری ها حفاری های داخل شهر که موجب گلایه شهروندان نیز شده است را سامان داده شود.
خسارت ۹۰ درصدی حفاری ها به مخابرات
مدیر مخابرات شهرستان بجنورد نیز در این خصوص گفت: ۹۰ درصد از خسارت های مخابرات ناشی از حفاری های برق و گاز است و از آنجایی که شبکه مخابرات بالاتر از دیگر دستگاه ها در کانال قرار دارد به ناچار بیشتر آسیب می بیند.
افراسیاب رازیان اظهارکرد: روند اصلاح شبکه مخابرات بدلیل حساسیت های لازم و نارضایتی که در بین شهروندان ایجاد می کند نیاز به اصلاح سریع دارد و این موضوع موجب می شود تا در مواقع زیادی بروکراسی اداری و نامه نگاری ها انجام نشود چرا که روند کار طولانی می شود.
وی با بیان اینکه تاکنون مخابرات در خصوص صدور مجوزها با شهرداری مشکلی نداشته است افزود: چالش کنونی این ۲ دستگاه مربوط به پرداخت هزینه ها است، حفاری اجتناب ناپذیر و مجبوریم تا برای رفع خرابی و ارتباط رسانی مشترکین انجام شود.
مدیر مخابرات شهرستان بجنورد اضافه کرد: ماهانه به طور تقریبی بین ۳۰ تا ۳۵ مورد خرابی انجام می شود که باید سریع برطرف شود.
۱۰۰ هزار مشترک تلفن ثابت نیازمند خدمات
وی ادامه داد: بجنورد ۱۰۰ هزار مشترک تلفن سیمی و ۲ هزار مشترک فیبر دارد و تلفن های موبایل در استان نزدیک به یک میلیون است.
رازیان تاکید کرد: مشترکین تلفن ثابت به یک ارتباط پایدار نیاز دارند و ۲۴ ساعت بازه رفع خرابی است و برای رفع خرابی نیاز به حفاری است.
وی بیان کرد: مخابرات آخرین ارگان خدمات رسان است و تجهیزات خود را زیر آسفالت قرار می دهد، ارگان هایی که تجهیزات آنان زیر سیستم مخابراتی قرار دارد هر حفاری که انجام می دهند احتمال آسیب دیدن شبکه مخابرات وجود دارد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، ضریب نفوذ اینترنت ثابت و سیار در خراسان شمالی ۱۳۸.۴۹ درصد است و یک میلیون و ۲۱۴ هزار مشترک اینترنت ثابت و سیار دارد.
خراسان شمالی بیش از یک میلیون نفر جمعیت دارد که ۴۴ درصد آن در روستاها سکونت دارند.