به گزارش ایرنا، زائرانی که قدم هایشان خسته نمی شود و زمین زیر پای دلدادگی هایشان به خود می بالد. اینجا زن و مرد، پیر و جوان یک شوق دارند و آن هم زیارت بارگاه منور پیشوایشان حضرت علی بن موسی الرضا(ع) است.
اینها دلباختگانی هستند که نه با پا، بلکه با دلی شکسته قدم در مسیر عاشقی گذاشته اند و تلاش دارند به نحوی شایسته به مهمانی امام مهربانشان بروند و این گونه ارادت خود را تقدیم پیشگاه مولایشان کنند.
دلسپردگانی که به صورت کاروانی و یا مستقل طی مسیر می کنند. ذکر می گویند، سینه می زنند، نوحه خوانی می کنند و با ابراز ارادت به ساحت مقدس مولا علی بن موسی رضا، خویشتن را وقف عزای آن امام رئوف کرده اند.
همه اینها وصف حال هزاران عاشقی است که در آخرین روزهای ماه صفر رنج سفر را به جان خریده و فرسنگ ها راه را از دور و نزدیک به عشق زیارت مولای خود طی می کنند تا با حضور در بارگاه رضوی، دست ادب به سینه گذاشته، دل را به پنجره فولادش گره بزنند و در سوگ امام هشتم اشک ماتم بریزند.
تشرف با پای دل
یکی از زائران پیاده که امسال سومین سال متوالی است پای پیاده قدم در راه زیارت امام رضا (ع) گذاشته، در خصوص حال و هوای خود به خبرنگار ایرنا گفت: خدا را به خاطر چنین لطفی شاکرم چرا که تشرف پیاده توفیقی است که نصیبم شده است.
مهدی ذاکر در ادامه گفت: انگیزه بالایی برای این چنین شرفیابی به حرم مطهر امام رضا (ع) دارم. چه افتخاری بالاتر از این که انسان به آرزویش برسد. نمی توانم به خاطر این لطف سپاسگزار این امام همام نباشم.
زائر دیگری که به همراه خانواده اش راهی مشهد الرضا شده بود، در پاسخ به اینکه چگونه سختی راه را تحمل می کند، گفت: مسیر طولانی و سخت است اما زمانی که این سختی برای زیارت چنین امام رئوفی باشد، همه سختی ها شیرین و سهل می شود.
محمد عباسی افزود: سالهای اول به تنهایی راهی این سفر می شدم اما خانواده ام علاقه زیادی به همراهی من در این سفر داشتند و از این رو تصمیم گرفتم که آنها را هم در این سفر همراه خود کنم.
وی گفت: فرزندی هفت ساله دارم که اکنون دومین سال است در این سفر همراه ما شده است.
در سویی دیگر پیرمرد نیشابوری که با کمری خمیده این مسیر را می پیماید، در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ظهور امام زمان (عج) بزرگترین آرزوی من است و خداوند را به خاطر توانایی که برای حضور در این تشرف پیاده به من عطا کرده است، سپاسگزارم.
وی می افزاید: توفیق حضور در راهپیمایی اربعین را نداشته ام و آرزو داشتم تا با حضور در این سفر معنوی تسکینی برای خود بیابم.
مرد جوانی که به تنهایی در انتهای کاروان حرکت می کرد و با پرچمی بر دوش و چفیه ای بر صورت نجواهایی عاشقانه را زیر لب زمزمه می کرد، گفت: با اینکه سالی چند بار به مشهد مشرف می شوم اما علاقه زیادی داشتم که در این ایام پیاده به زیارت آقا بروم.
او که تمایلی به بیان اسم خود نداشت، عنوان کرد: برای حاجت خاصی پیش آقا نمی روم همین که توفیق داشته ام در خیل عظیم زائرانش قرار بگیرم برایم نعمت بزرگی است.
توفیق خدمت "خادمی"
در این مسیر خادمانی نیز هستند که برای خدمت به زائران پیاده امام هشتم، آستین همت بالا زده و با برپایی ایستگاهای صلواتی خدماتی را به زائران پیاده ارائه می کنند.
یکی از این خادمان که مشغول آماده کردن نان و خرما برای زائران بود در خصوص شور میزبانی از مهمانان علی بن موسی الرضا (ع) به خبرنگار ایرنا گفت: تمام تلاشم این است تا با خدمت رسانی به زائران آقا، سهمی از ثواب آنها داشته باشم.
یکی دیگر از خادمان فعال در ایستگاه صلواتی، خدمت به زائران را عبادت خواند و گفت: سالهاست در این ایام از روستای خود را به این مسیر رسانده و با تمام جان خادمی زائران امام رضا (ع) را می کنم. نوکری زائران امام توفیقی بوده که امیدوارم تا پایان عمر نصیبم شود.
هرساله همزمان با دهه آخر ماه صفر و شهادت امام رضا (ع) محورهای ارتباطی کلانشهر مشهد از همه سو، مملو از زائرانی است که پیاده از شهرستان های مختلف استان و بعضا استان های مجاور برای حضور در مراسم رحلت پیامبر اکرم (ص) و امام حسن مجتبی و امام رضا (ع) عازم مشهد مقدس می شوند.
در این آیین سنتی-مذهبی مردم شهرستان های استان، بخش ها و روستاها با اجتماع در امامزادگان، در یک پیاده روی هماهنگ به سمت مشهد مقدس حرکت می کنند و موکب های مختلف در طول مسیر از آنان پذیرایی می کنند.
این آیین با شکوه که در سالهای اخیر با استقبال چشمگیر مردم روبه رو شده است، به عنوان یکی از باشکوه ترین و طولانی ترین مراسم های پیاده روی کشور شناخته می شود که مردم از قشرهای مختلف در آن شرکت می کنند.
بنا بر اعلام جانشین رییس پلیس راه خراسان رضوی هم اینک در مسیر شمال استان ۲۵۳ کاروان با بیش از هزار زائر پیاده، در مسیرهای جنوب و غرب به سمت مشهد در حرکت هستند.