به گزارش روز دوشنبه ایرنا از خبرگزاری تاس، ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه در گفتوگو با روزنامه اونودور مغولستان اظهار داشت: مغولستان زمانی که به انتقال گاز طبیعی روسیه به چین کمک کند، قادر خواهد بود از بخشی از منابع انرژی خود استفاده کند و این فرصت اکنون در دست گفتوگو است.
پوتین گفت: در حالی که در ابتدا شرکای مغولستانی ما ترجیح میدادند تنها یک کشور ترانزیتی باشند اما اکنون در حال بررسی استفاده از گاز ارزان این خط لوله برای حمایت از توسعه اقتصادی و زیرساختهای خود هستند.
رئیس جمهور روسیه ادامه داد: در سال های اخیر، همه روسای جمهور مغولستان، صرف نظر از وابستگی حزبی خود، در جریان مذاکرات، موضوع ساخت خط لوله اصلی گاز از روسیه به چین از طریق مغولستان را مطرح کرده اند و در سال ۲۰۲۱ تصمیم گرفته شد که کارهای مقدماتی آن را آغاز کنیم.
پوتین خاطرنشان کرد: یک شرکت مشترک تخصصی به نام خط لوله گاز «سایوز وستوک» تاسیس شد که در راستای برنامه زمانبندی مصوب، کارهای طراحی و اکتشاف را انجام می دهد.
کار روی طراحی خط لوله گاز سایوز وستوک به طول ۹۶۰ کیلومتر ادامه دارد، در ژانویه ۲۰۲۲، مطالعه امکان سنجی برای این پروژه تصویب شد. سپس بررسی ها و مطالعات مهندسی لازم، انجام و در اواخر دسامبر ۲۰۲۳، گردآوری مستندات پروژه نهایی شد.
رئیس جمهور روسیه همچنین اظهار داشت: ابتکار ایجاد کریدور اقتصادی روسیه - مغولستان - چین در ابتدا توسط رهبری کشور شما به عنوان بخشی از اجرای طرح جاده استپ مغولستان مطرح شد.
وی گفت: از جمله دستاوردها می توان به این موضوع اشاره کرد که طی ده سال گذشته، ترافیک بار در راه آهن اولان باتور 50 درصد افزایش یافت و به رکورد ۳۲.۴ میلیون تن در سال ۲۰۲۳ رسید. حمل و نقل کانتینری ترانزیت بین روسیه و چین از طریق خاک مغولستان نیز به میزان قابل توجهی افزایش یافته است.
پوتین همچنین گفت: مسکو و اولان باتور در حال حاضر در حال کار بر روی یک توافقنامه بین دولتی در مورد عرضه سوخت و روان کننده ها به مغولستان با قیمت های ترجیحی هستند.
پوتین گفت: ما همیشه به درخواستهای دوستان مغولی خود برای کمک در رفع نیازهای فزاینده به سوخت و روان کنندهها با قیمتهای ترجیحی پاسخ میدهیم. کار برای نهایی کردن توافقنامه بین دولتی مربوطه در حال انجام است.
وی افزود: در سالهای اخیر، ما روی تعدادی پروژه جدید اقتصادی و صنعتی امیدوارکننده کار کردهایم، از جمله ساخت خط لوله گاز ترانس مغولستان که روسیه و چین را به هم متصل میکند، کارهایی برای مدرنسازی و افزایش عملکرد سرمایهگذاری مشترک راهآهن اولانباتور، انجام شده است.
افزود: تامین سوخت از سوی شرکت روسنفت برای مجتمع سوخت رسانی در فرودگاه بین المللی جدید چنگیزخان و دیگر پروژههای نوسازی و توسعه در مغولستان استفاده میشود.
به گزارش ایرنا، روسیه سال هاست درباره ساخت خط لوله گازی «قدرت سیبری ۲» برای انتقال ۵۰ میلیارد متر مکعب گاز طبیعی از منطقه یامال در شمال این کشور به چین از طریق مغولستان، سرگرم مذاکره بوده است. در حال حاضر، روسیه گاز طبیعی را از طریق خط لوله «قدرت سیبری ۱»، به چین ارسال میکند. این خط لوله فعالیتش را در سال ۲۰۱۹ آغاز کرد و از شرق سیبری تا شمال شرقی چین، امتداد دارد. «قدرت سیبری ۱»، یکی از بزرگترین پروژههایی است که اخیرا توسط شرکت گازپروم تکمیل شده و اولین مجرای صادرات گاز روسیه به چین است.
روسیه که در پی جنگ در اوکراین، اروپا را به عنوان بازار اصلی صادرات نفت خود از دست داد، روی افزایش حجم فروش محصولات انرژی به چین حساب باز کرده است.