به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوطالب شفقت روز دوشنبه در ادامه روند پیگیری ثبت جهانی دره خرم آباد در حاشیه بازدید از منطقه پشته جزایری اظهار کرد: شبکه انتقال فاضلاب این منطقه ناقص است و با توجه به وجود غار باستانی در این نقطه از شهر باید سریع تر روند آن تکمیل و کانال کشی برای وصل شدن به مسیر انتقال فاضلاب شهر انجام شود.
وی با اشاره به بازدید محل تخریب مغازه های باقیمانده حریم قلعه فلک الافلاک افزود: روند ساماندهی این نقطه از جمله سنگفرش پیاده رو و ساماندهی پارک حریم قلعه درحال انجام است.
استاندار لرستان تصریح کرد: اقدامات آماده سازی فضای مناطق باستانی برای ثبت جهانی با شتاب مناسبی در حال انجام است.
شفقت اضافه کرد: ثبت جهانی دره خرم آباد یک مطالبه عمومی و متعلق به همه مردم استان است، لذا از همشهریان خرم آبادی انتظار میرود در این مسیر و به ویژه ساماندهی رودخانه و پاکیزگی محیط شهری دستگاه های متولی را همراهی کنند.
"دره خرمآباد" به عنوان یکی از نخستین سکونتگاههای بشری با قدمتی بیش از ۵۴ هزار سال محسوب می شود.
همچنین قلعه تاریخی فلکالافلاک که در سال ۱۳۴۸ به شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده بر بلندای تپه ای باستانی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است که در منابع تاریخی مکتوب با نام های متفاوت دژ شاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرم آباد و فلک الافلاک شناخته شده و از یادگارهای شهر کهن شاپورخواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند.
هفت غار و پناهگاه صخرهای، مجموعه تاریخی فلک الافلاک شامل سه پل "شکسته، گپ و حاجی" همچنین باغ گلستان به مساحت ۴۱۴ هکتار و بیش از یکهزار و ۶۰۰ هکتار با حرایم اطراف، پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد را در بر می گیرد.
در دل این پرونده یک شهر، ۲ روستای شمالی و جنوبی، رودخانه خرم آباد، قلعه تاریخی فلک الافلاک، سه پل تاریخی مهم "گپ، شکسته و حاجی" و بخشی از فرهنگ، آیین و سنت های استان نهفته هستند.