به گزارش خبرنگار ایرنا، ابوطالب شفقت روز دوشنبه در جریان بازدید مغازه های تخریب شده اطراف قلعه فلک الافلاک، اظهار کرد: در ماههای گذشته اقدامات موثری در راستای رفع موانع ثبت جهانی دره خرم آباد انجام شده که این مهم با همکاری بین بخشی صورت گرفته است.
وی ضمن تقدیر از مدیریت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی لرستان در خصوص هماهنگی های این اقدامات افزود: ساماندهی پارک شهید جلال الحسینی در عرصه قلعه فلک الافلاک، بهسازی و بازسازی سنگ فرش این مجموعه و بهسازی این پارک در کنار تخریب مغازه های یاد شده، منظر و نمایی خوبی از قلعه فلک الافلاک را درر کنار پل صفوی ایجاد کرده است.
استاندار لرستان اضافه کرد: دفع آبهای سطحی روستای پشته جزایری، کانال گذاری کوچه و معابر این روستا و بهسازی و بازسازی خیابان های این منطقه نقش مهمی در بهسازی مسیر دسترسی به غار کنجی دارد.
شفقت بیان کرد: ثبت جهانی دره خرم آباد تاثیر مستقیم بر اقتصاد، توسعه فرهنگی و معرفی بیشتر لرستان به جهانیان دارد و باید با همکاری بین بخشی برای این رخداد کم نظیر تلاش کنیم.
"دره خرمآباد" به عنوان یکی از نخستین سکونتگاههای بشری با قدمتی بیش از ۵۴ هزار سال محسوب می شود.
همچنین قلعه تاریخی فلکالافلاک که در سال ۱۳۴۸ به شماره ثبت ۸۸۳ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده بر بلندای تپه ای باستانی در مرکز شهر خرم آباد واقع شده است که در منابع تاریخی مکتوب با نام های متفاوت دژ شاپورخواست، سابرخاست، دزبر، قلعه خرم آباد و فلک الافلاک شناخته شده و از یادگارهای شهر کهن شاپورخواست است که بنای اولیه آن را به زمان شاپور اول ساسانی در قرن سوم میلادی نسبت می دهند.
هفت غار و پناهگاه صخرهای، مجموعه تاریخی فلک الافلاک شامل سه پل "شکسته، گپ و حاجی" همچنین باغ گلستان به مساحت ۴۱۴ هکتار و بیش از یکهزار و ۶۰۰ هکتار با حرایم اطراف، پرونده ثبت جهانی دره خرم آباد را در بر می گیرد.
در دل این پرونده یک شهر، ۲ روستای شمالی و جنوبی، رودخانه خرم آباد، قلعه تاریخی فلک الافلاک، سه پل تاریخی مهم "گپ، شکسته و حاجی" و بخشی از فرهنگ، آیین و سنت های استان نهفته هستند.