به گزارش بامداد سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای خبری بارونز، در بیانیه وزارت خارجه ونزوئلا آمده است: مقامهای ایالات متحده بار دیگر مرتکب اقدامی جنایتکارانه شدند که آن را نمیتوان چیزی جز دزدی دریایی توصیف کرد.
به گزارش ایرنا، ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت خارجه روسیه هم ساعاتی پیش در پیامی در کانال تلگرام خود با اشاره به انتشار گزارشهای رسانهای در خصوص توقیف هواپیمای مادورو از سوی آمریکا، نوشت: مقامهای ایالات متحده به این نتیجه رسیدند که هواپیمای رئیس جمهور ونزوئلا برخلاف تحریمهای آمریکا خریداری شده است و آن را مصادره کردند.
زاخارووا در ادامه با بیان اینکه این هواپیمای ۱۳ میلیون دلاری که در ماههای اخیر در جمهوری دومینیکن بود اکنون به فلوریدا فرستاده شده است، خاطرنشان کرد: اگر این موضوع تائید شود، دور از ذهن نیست که مقامهای آمریکایی، گوایدو (خوان گوایدو رهبر سابق مخالفان دولت ونزوئلا) و یا رهبر جدید مخالفان دولت ونزوئلا را در این هواپیما قرار داده و دور دنیا پرواز دهند و سپس وی را به عنوان رئیسجمهور ونزوئلا معرفی کنند.
شبکه خبری سیانان دوشنبه شب در گزارشی به نقل از دو مقام آمریکایی که خواستند نام آنها فاش نشود اعلام کرد که ایالات متحده هواپیمای نیکولاس مادورو رئیس جمهور ونزوئلا را در جمهوری دومینیکن توقیف کرده است.
در گزارش سیانان آمده است: به گفته این دو مقام آمریکایی، واشنگتن پس از تشخیص اینکه خرید این هواپیما از سوی ونزوئلا مصداق نقض تحریمهای ایالات متحده علیه کاراکاس بوده است، این هواپیما را در جمهوری دومینیکن توقیف و به فلوریدا انتقال داده است.
گزارش سیانان میافزاید: این هواپیما پیش از این در بسیاری از سفرهای رسمی مادورو به نقاط مختلف جهان استفاده شده است.
در گزارش سیانان آمده است: یک مقام آمریکایی با بیسابقه خواندن توقیف هواپیمای رئیس یک دولت خارجی به دلیل مسائل مجرمانه، گفت که واشنگتن با این اقدام این پیام روشن را ارسال میکند که هیچکس فراتر از قانون و محدوده تحریمهای ایالات متحده نیست.
بر اساس گزارش سیانان، چندین نهاد فدرال ایالات متحده از جمله وزارت دادگستری، آژانس تحقیقات امنیت داخلی و اداره صنعت و امنیت این کشور در توقیف هواپیمای مادورو نقش داشتند.
گزارشی سیانان میافزاید: در همین رابطه مریک گارلند دادستان کل آمریکا در بیانیهای اعلام کرد که وزارت دادگستری ایالات متحده هواپیمایی را که بهطور غیرقانونی از طریق یکی از زیرمجموعههای شرکت شل به قیمت ۱۳ میلیون دلار خریداری شده و برای استفاده مادورو و دوستانش به خارج از آمریکا منتقل شده بود را توقیف کرده است.
پیروزی ادعایی مخالفان دولت ونزوئلا در برابر اعلام پیروزی رسمی «نیکلاس مادورو»، به اعتراضهای خیابانی و درگیری با نیروهای پلیس و تنشهای دیپلماتیک این کشور منجر شده است.
روز دوشنبه (۲۹ ژوئیه/هشتم مرداد) یک روز پس از انتخابات ریاست جمهوری ونزوئلا، نیکلاس مادورو به عنوان رئیسجمهور ۶ سال آینده این کشور معرفی شد و در مقابل، اپوزیسیون که به ادموندو گونزالس امید بسته بودند، نه تنها از به رسمیت شناختن نتایج سر باز زدند بلکه گونزالس را «رئیسجمهور منتخب» خواندند.
شورای ملی انتخابات ونزوئلا نیکلاس مادورو را با ۵۱.۲ درصد آرا در مقابل ادموندو گونزالس اوروتیا با ۴۴.۲ درصد به عنوان برنده انتخابات ریاست جمهوری معرفی کرد. مادورو از پیروزی خود دفاع کرد و مخالفان به رهبری ماریا کورینا ماچادو نتیجه را رد کردند و مدعی شدند گونزالس ۷۳.۲ درصد آرا را کسب کرده است.