به گزارش ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سید مجتبی خیامنکویی» در نشست با معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده افزود: از بدو انقلاب اسلامی تاکنون، سازمان تات تلاش کرده است تا با ارتقای سطح دانش و توانمندیهای کشاورزان، به بهبود تولیدات کشاورزی کشور کمک کند و در این راستا، زنان روستایی به عنوان یکی از ارکان اصلی نقشی بیبدیل ایفا میکنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی بر افزایش دانش و آگاهی بهرهبرداران در حوزه کشاورزی بهویژه زنان که امروزه نقش محوری در این حوزه دارند، تاکید کرد و ادامهداد: افزایش دانش و آگاهی منجر به دانش بنیان شدن بخش کشاورزی و توسعه روستاها و افزایش تولیدات بخش کشاورزی میشود.
خیام نکویی همچنین با اشاره به اینکه امروز حدود پنج میلیون بهرهبردار در بخش کشاورزی فعالیت میکنند، گفت: نقش زنان در خانوادههای این بهرهبرداران بی بدلیل و اثربخش است؛ به عنوان مثال خودکفایی و استمرار تولید گندم حاصل تلاش چه کسانی بوده است؟ این مهم ریشه در زحمات خانوادههای کشاورزان دارد که که نقش زنان در این مورد بسیار حائز اهمیت است.
وی بیانداشت: در بدو پیروزی انقلاب اسلامی، جمعیت کشور ۳۰ میلیون نفر بوده و امروز به بیش از ۸۵ میلیون نفر رسیده است، همچنین تولیدات بخش کشاورزی از ۲۵ میلیون تن به حدود ۱۳۲ میلیون تن رسیده است که این افزایش تولید در راستای رسوخ دانش و فناوری است که سازمان تات به عنوان پیشران این حوزه نقش آفرینی میکند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تصریح کرد: زنان روستایی نه فقط در زمینه تولید محصولات کشاورزی، بلکه در تنوعبخشی و بهبود کیفیت این محصولات نیز تاثیرگذار هستند.
وی اظهار داشت: زنان روستایی و عشایر با استفاده از دانش سنتی و تجربیات خود میتوانند با ایجاد ثبات در تولیدات کشاورزی به امنیت غذایی کشور کمک کنند.
وی با بیان اینکه از کل جمعیت ایران حدود ۷۶ درصد شهری و ۲۴ درصد روستایی هستند، گفت: این در حالی است که در گذشته، اکثریت جمعیت کشور در روستاها به تولید مشغول بودند؛ این تغییرات جمعیتی موجب کاهش تولیدات کشاورزی و به تبع آن، ناپایداری در امنیت غذایی کشور شده است.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی تاکید کرد: با حمایت از زنان روستایی و عشایری، میتوانیم این روند را معکوس کنیم و به ثبات و پایداری امنیت غذایی دست یابیم.
خیام نکویی افزود: توانمندیهای زنان روستایی در استفاده از مواد اولیه محلی و تولید محصولات با کیفیت، باعث میشود که این زنان بتوانند به بازارهای داخلی و خارجی ورود پیدا کنند.
رئیس سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی با اشاره به ضرورت حمایتهای ویژه از زنان عشایری و روستایی، بیانداشت: این زنان باید در همه سطوح فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی مورد توجه قرار گیرند، ما باید به عنوان یک جامعه، اطمینان دهیم که زنانی که در روستاها فعالیت میکنند، میتوانند با ماندن در محیط خود، نسبت به تولید پایدار اقدام کنند، بدون اینکه به شهرها مهاجرت کنند.
وی تصریح کرد: سازمان تات در راستای حمایت از زنان روستایی، برنامههایی برای تأسیس نمایشگاههای فروش محصولات ارگانیک و صنایع دستی این بانوان برگزار میکند، این اقدامات بهویژه میتواند به رونق کسب و کارهای خانگی و مشاغل کوچک در روستاها کمک کند و به پایداری چرخه اقتصادی و جلوگیری از مهاجرت روستاییان کمک کند.
خیام نکویی همچنین به تأثیر مثبت گردشگری کشاورزی بر توسعه اقتصادی کشور اشاره کرد و افزود: با بهرهمندی از ظرفیتهای گردشگری کشاورزی و توانمندیهای زنان روستایی، میتوانیم به رشد و پیشرفت در این حوزه دست یابیم و در عین حال، امنیت غذایی و تنوع تولیدات کشاورزی را افزایش دهیم.