به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از خبرگزاری اسپوتنیک، دیمیتری پسکوف در مجمع اقتصادی شرق (EEF) به خبرنگاران گفت: از تمایل دوستان مالزیایی خود برای پیوستن به این نهاد [بریکس] آگاه هستیم. ما مانند بسیاری از کشورهای دیگر از این علاقه حمایت میکنیم و این موضوع را با همکاران خود در «بریکس» در میان خواهیم گذاشت.
«بریکس» که در ابتدا از کشورهای برزیل، روسیه، هند و چین تشکیل شده بود، در سال ۲۰۰۹ به عنوان بستری برای همکاری اقتصادهای نوظهور تاسیس شد و آفریقای جنوبی یک سال بعد به این گروه پیوست و به دنبال آن، نام گروه از «بریک» به «بریکس» تغییر یافت. در دی ماه سال ۱۴۰۲ مقارن با ژانویه ۲۰۲۴ میلادی جمهوری اسلامی ایران، عربستان سعودی، مصر، اتیوپی و امارات متحده عربی به طور رسمی به این ائتلاف پیوستند. ریاست دورهای سالانه بریکس در اول ژانویه ۲۰۲۴ (دیماه ۱۴۰۲) به روسیه واگذار شد.
سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه در ادامه با اشاره به اینکه «مذاکرات میان مسکو و کوالالامپور، امروز با انور ابراهیم نخستوزیر مالزی برنامهریزی شده است»، اظهار داشت: مالزی شریک تجاری و اقتصادی نسبتاً مهم ما است. پتانسیل روابط دوجانبه روسیه و مالزی به طور کامل مورد بهرهبرداری قرار نگرفته است و این امر همچنان باید انجام شود.
پسکوف همچنین گفت که فشار بدخواهان و تهدید به تحریم از سوی آنها، تعداد شرکتکنندگان خارجی در مجمع اقتصادی شرق را کاهش میدهد، با این حال با گذشت چند سال شرایط بهتر خواهد شد.
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از گفتوگوی خود با خبرنگاران اعلام کرد: هنوز تصمیمی در مورد شرکت ولادیمیر پوتین رئیسجمهور روسیه در نشست گروه ۲۰ (G۲۰) در برزیل گرفته نشده است.
«جنگ روسیه و اوکراین»
دیمیتری پسکوف در ادامه با اشاره به دخالت آمریکا در جنگ اوکراین تصریح کرد: شاهد روندی هستیم که سطح دخالت ایالات متحده در درگیریهای اطراف اوکراین به طور مداوم در حال افزایش است.
سخنگوی دفتر ریاستجمهوری روسیه افزود که مسکو این واقعیت را در نظر می گیرد که اوکراین با سلاحهای دوربرد آمریکا به عمق خاک روسیه حمله خواهد کرد.
وی اظهار داشت: خودداری غرب از گفتوگو، حمله آنها به منافع امنیتی روسیه و تحریک مناقشه اوکراین برای تداوم آن، در دکترین جدید هستهای روسیه لحاظ خواهد شد.
صحبتها در مورد تغییر دکترین هستهای روسیه در حالی صورت میگیرد که نیروهای اوکراینی پس از حمله غافلگیرانه فرامرزی خود به منطقه «کورسک» روسیه که در ۶ اوت (۱۶ مرداد) آغاز شد، به دنبال پیشروی در این منطقه هستند و از سوی دیگر مسکو دستاوردهای فزایندهای در «دونتسک» داشته است.
سخنگوی کرملین همچنین گفت که استعفای احتمالی دیمیترو کولبا از سمت وزیر امور خارجه اوکراین بر چشمانداز روند مذاکرات با کییف تاثیری نخواهد گذاشت.
رئیس پارلمان اوکراین امروز (چهارشنبه) اعلام کرد که دیمیتری کولبا وزیر خارجه این کشور نامه استعفای خود را ارائه کرده است و این درخواست در یکی از جلسات عمومی آتی بررسی خواهد شد.
به گزارش ایرنا، رئیسجمهوری روسیه دوم اسفندماه ۱۴۰۰ استقلال جمهوریهای خلق دونتسک و لوهانسک را در منطقه دونباس به رسمیت شناخت و سه روز بعد، عملیاتی نظامی که آن را «عملیات ویژه» خواند علیه اوکراین آغاز کرد. به این ترتیب روابط پرتنش مسکو - کییف به رویارویی نظامی تغییر وضعیت داد.
طی این مدت کشورهای عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) از جمله آمریکا با حمایتهای هنگفت نظامی از کییف بر ادامه این جنگ افروزی ادامه داده و با تجهیز اوکراین به سلاحهای پیشرفته و سنگین تر نظامی، آشکارا به دنبال تحمیل شکست راهبردی به روسیه هستند؛ موضوعی که مقامهای روس تاکید کردهاند محقق نخواهد شد.
سرگئی ریابکوف معاون وزیر امور خارجه روسیه پیشتر گفته بود که مسکو در پی اقدامات غرب برای تشدید تنشها در درگیری اوکراین، تغییراتی در دکترین خود درباره استفاده از سلاحهای هستهای ایجاد خواهد کرد.