به گزارش روز چهارشنبه ایرنا از این پایگاه خبری آمریکایی، پوتین با وجود قرار بازداشت از سوی دادگاه کیفری بینالمللی (ICC) این هفته به مغولستان سفر کرد و بازداشت هم نشد.
این رسانه در ادامه با تاکید بر این نکته که مغولستان به عنوان یکی از اعضای دادگاه بینالمللی کیفری باید حکم بازداشت پوتین را اجرا می کرد، آورده است: اولان باتور در مقابل با فرش قرمز از پوتین استقبال کرد.
این رسانه می افزاید: روسیه نفت و برق زیادی برای مغولستان می فرستد، بنابراین دستگیری رهبر کرملین خطر از بین بردن اقتصادی آن را به همراه دارد.
سخنگوی دولت اولان باتور نیز در این خصوص اعلام کرد: مغولستان ۹۵ درصد فرآورده های نفتی و بیش از ۲۰ درصد برق خود را از روسیه وارد می کند. این واردات برای تضمین موجودیت ما و مردم ما مهم است.
این سخنگو همچنین اضافه کرد: «مغولستان سیاست بی طرفی را در تمام روابط دیپلماتیک خود دنبال می کند».
در بیانیه جداگانهای هم که در پایگاه خبری کاخ کرملین منتشر شده، آمده است که دو کشور توافقنامهای را درباره «همکاری در زمینه تامین نفت و فرآوردههای نفتی» امضا کرده اند که روابط آنها را در این منطقه بیشتر تقویت میکند.
بر اساس گزارش رصدخانه پیچیدگی اقتصادی (یک پلتفرم اینترنتی در زمینه دادههای تجارت بینالملل)، روسیه در سال ۲۰۲۲ میلادی نزدیک به یک میلیارد و ۴۳۰ میلیون دلار نفت تصفیه شده به مغولستان صادر کرد.
تالیتا دیاس کارشناس حقوق بینالملل، نادیده گرفتن حکم بازداشت پوتین از سوی اولان باتور را ناشی از فقدان پیامدهای جدی جهانی برای این کشور دانست و افزود: امتناع مغولستان از اجرای حکم یاد شده ضربهای سنگین به دادگاه کیفری بین المللی و نظام عدالت کیفری است.