مهاباد- ایرنا- مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: تاریخ اقتصادی برداشت محصول چغندرقند اول مهر ماه تعیین شده است و چغندرکاران جهت جلوگیری از اُفت عیار قند محصول خود از برداشت چغندرقند زودتر از تاریخ اعلام شده‌ خودداری کنند.

رضا مقدم روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: امسال چهار هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی زراعی میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافته است و پیش بینی می شود بیش از ۲۶۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شود.

وی افزود: در راستای اجرای سیاست های ستاد احیاء دریاچه ارومیه و بمنظور ارتقاء بهره وری آب، ۵۷۰ هکتار از مزارع چغندرقند با آرایش ۴۰ در ۶۰ کشت شده و ۵۸ هکتار نیز به سیستم نوین آبیاری نوار تی تیپ مجهز شده است.

مدیر جهاد کشاورزی میاندوآب گفت: امسال قیمت خرید تضمینی محصول چغندرقند به ازای هر کیلوگرم با عیار ۱۶ درصد ۳۹ هزار و ۳۰۰ ریال اعلام شده‌ است که در قبال تحویل هر تن چغندرقند به کارخانه قند، ۲ کیلوگرم قند و ۲۰ کیلوگرم تفاله نیز به عنوان جایزه به چغندرقندکاران پرداخت می شود.

وی اظهار کرد: با توجه به شرایط دمایی موجود و نتایج نمونه برداری ها، عیارسنجی و تحلیل های انجام گرفته توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان آذربایجانغربی، تاریخ برداشت چغندرقند در سال جاری حداقل اول مهر ماه تعیین شده است و برداشت و تحویل محصول چغندرقند، زودتر از این تاریخ موجب پایین بودن عیار قند این محصول و متضرر شدن چغندرقندکاران می شود.

وی یادآور شد: سال گذشته چهار هزار و ۱۸۴ هکتار از اراضی زراعی شهرستان میاندوآب به کشت محصول چغندرقند اختصاص یافت و بیش از ۲۵۱ هزار تن چغندرقند از اراضی زیر کشت این محصول برداشت شد.

به گزارش ایرنا چغندرقند یکی از محصولات اساسی و ماده اولیه صنایع قند و شکر استان بوده و از لحاظ اقتصادی و اشتغالزایی از اهمیت ویژه ای برخوردار است و آذربایجان غربی نقش عمده‌ای را در تولید شکر و خودکفایی کشور در تامین این محصول و جلوگیری از خروج ارز از کشور را دارد.

آذربایجان‌غربی به علت برخورداری از آب و خاک مناسب و دارا بودن پنج کارخانه قند در شهرستان‌های ارومیه، خوی، پیرانشهر، میاندوآب و نقده همواره در تولید چغندرقند و شکر در کشور در جایگاه برتری قرار داشته و یکی از قطب‌های مهم تولید چغندرقند در کشور است.

کارخانه قند میاندوآب در سال ۱۳۱۵ با ظرفیت جذب ۳۵۰ تُن چغندر در روز تاسیس شد و در سال ۱۳۹۴ ظرفیت آن به یک هزار و ۸۰۰ تُن ارتقا پیدا کرد اما این کارخانه اکنون با ظرفیت جذب سه هزار و ۲۰۰ تُن در روز به عنوان یکی از قدیمی‌ترین و بزرگترین کارخانه‌های قند آذربایجان‌غربی و کشور فعالیت دارد.

دشت حاصلخیز میاندوآب با ۴۵ هزار هکتار اراضی قابل کشت، شامل ۳۷ هزار هکتار اراضی زراعی، هشت هزار هکتار باغ و تولید سالانه بیش از ۹۰۲ هزار تُن انواع محصولات کشاورزی، یکی از قطب های مهم کشاورزی آذربایجان‌غربی است.

میاندوآب در جنوب آذربایجان‌غربی واقع شده است.