به گزارش خبرنگار ایرنا، «جان کربی» سخنگو و هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز پنجشنبه به وقت محلی به خبرنگاران درباره توافق آتشبس در غزه گفت: : «بدون تردید، ما در دولت از اینکه هنوز نتوانستهایم این توافق را به نتیجه برسانیم، ناراحت هستیم.»
کربی تصریح کرد: مذاکره گنندگان «در آستانه توافق هستند و درصد نزدیکی انها به توافق ۹۰ درصد است.»
این سخنگوی دولت جو بایدن رئیس جمهور آمریکا خطاب به خبرنگاران گفت: «شما آن را خوش بینانه می نامید. من آن را دقیق می گویم. ما معتقدیم که به توافق نزدیک هستیم.»
سخنگوی شورای امنیت ملی آمریکا همچنین گفت که »بزرگترین مانع برای توافق آتش بس، حماس است » در حالیکه که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل همچنان بر ماندن نیروهای اسرائیلی در کریدور فیلادلفی تاکید می کند.
کربی تصریح کرد: کشتن شش اسیر ، دستیابی به توافق را دشوارتر کرده است.
اسرائیل حماس را به کشتن اسیران در هفته گذشته متهم کرده؛ اتهامی که حماس آن را رد کرده است. حماس گفته است که اسرائیل آنها را در یک حمله هوایی کشته است.
اظهارات این سخنگوی دولت آمریکا در حالی است که بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسرائیل در گفتگو با شبکه آمریکایی فاکسنیوز گفته است: «توافقی در آستانه دستیابی نیست. متأسفانه چنین توافقی نزدیک نیست.»
نتانیاهو گزارشهای منتشرشده در برخی رسانههای آمریکایی از جمله سیانان را که گفته اند دولت آمریکا معتقد است، ۹۰ درصد از توافق تکمیل شده است، رد کرد و گفت: «اینها کاملاً غیردقیق هستند. یک روایتی مطرح میشود که توافقی در آنجا روی میز قرار دارد.»
نخست وزیر رژیم اسرائیل چند روز پیش از این هم، در دیدار با خانواده اسرای اسرائیلی که در غزه نگهداری میشوند گفته بود که بر خلاف ادعاهای مقامات آمریکا توافق با حماس نزدیک نیست.
نتانیاهو روز دوشنبه در گفتگویی تلویزیونی گفته بود که اسرائیل قادر به امضای توافق آتشبس با گروه حماس نیست. او مدعی شده بود که چنین توافقی به معنای ان است که اسرائیل باید منطقه مرزی غزه-مصر موسوم به کریدور فیلادلفی را ترک کند.
نخست وزیر اسرائیل مدعی است که اسرائیل باید کنترل محور فیلادلفی را در دست داشته باشد زیرا حماس از این گذرگاه سلاح به داخل غزه قاچاق میکند.
اسرائیل از هفتم اکتبر۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) جنگ ویرانگری را علیه نوار غزه آغاز کرده است. طی این مدت ۷۰ درصد از منازل و زیرساختهای نوار غزه به شدت آسیب دیدهاند و محاصره رقت بار و بحران انسانی شدید در کنار قحطی و گرسنگی بیسابقه، جان ساکنان این منطقه را تهدید میکند.
وزارت بهداشت غزه اعلام کرده است که شمار شهدای جنگ غزه تاکنون به ۴۰ هزار و ۸۷۸ نفر و شمار مجروحان نیز به ۹۴ هزار و ۴۵۴ نفر افزایش یافته است.
اسرائیل در عین حال اعتراف کرده که پس از حدود ۱۱ ماه جنگ، هنوز نتوانسته است به اهداف خود از این جنگ یعنی نابود کردن جنبش حماس و بازگرداندن اسرای اسرائیلی از نوار غزه برسد.